A.Štaras traukiasi iš savivaldybės Privatizavimo komisijos pirmininkų

Konstruktyvia opozicija pasiskelbusios Liberalų sąjūdžio frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje seniūnas Arūnas Štaras traukiasi iš Privatizavimo komisijos pirmininko pareigų, nes nesutinka, kad viena „Rubicon group” dukterinių įmonių „City service” privatizuotų savivaldybės įmonę „Lazdynų būstas”.
„Trauktis iš šių pareigų paskatino miesto mero (Juozo Imbraso – BNS) sprendimas skubotai, nesiskaitant su privatizavimo komisijos nuomone, pasirašyti savivaldybei priklausančios įmonės UAB „Lazdynų būstas” akcijų pirkimo – pardavimo sutartį su AB „City service”, – rašoma antradienį išplatintame A.Štaro pranešime.

Sostinės Lazdynų mikrorajoną aptarnaujančią uždarąją akcinę bendrovę „Lazdynų būstas” nori privatizuoti „Rubicon group” priklausanti AB „City service”, tačiau Vilniaus miesto savivaldybės Privatizavimo komisija praėjusių metų pabaigoje nepatvirtino privatizavimo rezultatų, todėl klausimo nagrinėjimas persikėlė į teismą.

Teisme byla buvo baigta taikos sutartimi, kurią neva vienašališkai ir neinformavęs nei sostinės tarybos ar Privatizavimo komisijos pasirašė Vilniaus meras J.Imbrasas. Tuo metu, pasak A.Štaro, privatizavimo klausimus sprendžia tik savivaldybės taryba.

Pasirašius taikos sutartį bendrovei „City service” kartu su „Lazdynų būstu” atitenka ir automobilių stovėjimo aikštelė, įsikūrusi 2 hektarų sklype Parodų gatvėje.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno nuomone, tai reiškia, kad „Rubicon group” dukterinei įmonei „padovanojamas” žemės sklypas, kurio vienas aras yra vertas apie 50 tūkst. litų (už „Lazdynų būstą” pasiūlyta 7,44 mln. litų).

A.Štaras teigia, jog partijos „Tvarka ir teisingumas” sprendimas susitaikyti teisme su „City service” buvo sąlygotas noro išlaikyti daugumą savivaldybės taryboje, nes pastaruoju metu iš „tvarkiečių” frakcijos pasitraukė keliose „Rubicon group” įmonėse dirbantis Gintaras Kazakas, kuris kartu su dviem Rusų sąjungos nariais įkūrė naują Nepriklausomą frakciją.

Savo teiginius liberalas argumentuoja tuo, jog dar praėjusiais metais „Tvarka ir teisingumas” nerėmė „Lazdynų būsto” pardavimo bendrovei „City service”, tačiau šiuo metu savo nuostatas pakeitė.

„Nesunku nuspėti, kas paskatino valdančiąją daugumą pakeisti savo ankstesnę poziciją ir padovanoti „Rubikonui” žemės sklypą, kurio vienas aras yra vertas ne mažiau kaip 50 tūkst. litų. Panašu, kad šia dovana bandoma į daugumos gretas susigrąžinti to paties „Rubikono” įmonėse dirbantį tarybos narį G.Kazaką, kuris kartu su kitais dviem tarybos nariais ką tik įkūrė naują frakciją ir viešai paskelbė norįs būti su dauguma, nesvarbu, kokia ji bebūtų”, – rašoma A.Štaro pranešime.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro „Tvarka ir teisingumas” (13 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6) ir socialdemokratai (6). Liberalų sąjūdžiui rinkimai lėmė 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija.

Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai – 9.

Rusų sąjunga vienija 2 narius ir kartu su iš „tvarkiečių” frakcijos pasprukusiu G.Kazaku, įkūrė naują Nepriklausomą frakciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.