Rinkimuose į JAV prezidentus atsiliekanti Clinton išplūdo Obamą

Šeštadienį kandidatė į JAV prezidentus Hillary Clinton (Hilari Klinton) kandžiai užsipuolė savo partijos varžovą Baracką Obamą (Baraką Obamą), taip siekdama atsikovoti pirmenybę prieš kitą mėnesį laukiančias svarbias sueigas.
Diena anksčiau neigusi, jog 11 iš eilės pralaimėjimų B.Obamai jos kampaniją nustūmė ant iškritimo ribos, H.Clinton pakeitė toną ir apkaltino savo varžovą naudojantis respublikonų taktika ir kritikuojant jos poziciją dėl sveikatos apsaugos ir prekybos reikalų.

„Gėda jums, Barackai Obama”, – sakė H.Clinton per kampanijos susirinkimą Ohajo valstijoje, kur kartu su pietine Teksaso valstija kovo 4 dieną vyks svarbiausios demokratų kandidatų sueigos.

„Pats laikas būtų pradėti kampaniją, kuri atitiktų jūsų viešus pareiškimus. To aš iš jūsų tikiuosi. Susitiksime Ohajuje ir apsvarstysime jūsų taktiką bei elgesį šios kampanijos metu”, – pridūrė ji.

60 metų Niujorko senatorė ir 46 metų Ilinojaus senatorius paskutiniuose televizijos debatuose susitiks antradienį Klivlende, Ohajo valstijoje.

B.Obama pastebėjo, jog senatorės minimi jo pasisakymai nėra nauji.

„Mane sutrikdė staiga pasikeitęs jos balso tonas, nebent ji tik dabar išgirdo (mano teiginius), – sakė jis žurnalistams Kolumbuse, Ohajo valstijoje. – Manau, kad tai kažkoks taktinis ėjimas”.

Tinklalapio RealClearPolitics.com duomenimis, B.Obama turi 1374 Demokratų partijos visuotinio suvažiavimo delegatų palaikymą, tuo tarpu H.Clinton – 1275. Norint gauti partijos nominaciją, reikia surinkti iš viso 2025 balsus.

Balsavimai Ohajuje ir Teksase laimėtojui iš viso gali suteikti 334 balsus. Pasak Vakarų žiniasklaidos, būtent šiose valstijose bus nuspręsta H.Clinton kampanijos ateitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.