Konservatorių lyderis ragina nebemojuoti kumščiais ir imtis „Leo LT” priežiūros

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius šeštadienį partijos taryboje pareiškė, jog prezidentui palaiminus nacionalinio investuotojo „Leo LT” įstatymą, būtų neišmintinga toliau stabdyti šio projekto gimimą, o verčiau esmingai prižiūrėti, kad
„energetikos liūtas” siektų svarbiausių tikslų.

„Būtų klaida pasiduoti pagundai po mūšio dar ilgą laiką mojuoti kumščiais. (…) Paradoksas, kad prezidentas pasirašydamas įstatymą iš Vyriausybės pareikalavo to paties, ko mes reikalavome svarstymų Seime metu – kad būtų grįžta prie derybų”,- samprotavo A.Kubilius, darkart apgailestaudamas, kad Vyriausybė esą neapgynė valstybės interesų derybose dėl nacionalinio investuotojo steigimo su „NDX energija”.

Tuo pat metu A.Kubilius negailėjo priekaištų premjero Gedimino Kirkilo iniciatyvai suformuoti komitetą, kuris kontroliuotų ir koordinuotų valstybės interesų „Leo LT” atstovavimą.

„Užuot kvietęsis Valstybės kontrolę į talką, premjeras Vyriausybės veiklai prižiūrėti šiame svarbiame branduoliniame projekte įkūrė specialų priežiūros komitetą, kuriam jis pats ir vadovaus ir į kurį įeis net ir žemės ūkio ministrė, bet nei Valstybės kontrolės, nei VSD, nei STT atstovų ten nėra. Taigi tikrai pasirūpinta įgyvendinti prezidento pavedimą”, – ironizavo konservatorių lyderis.

A.Kubilius užsiminė, kad konservatoriai gali paremti partijos „Tvarka ir teisingumas” inicijuojamą interpeliaciją premjerui G. Kirkilui.

„Bet kokiu atveju, aš asmeniškai nematau priežasčių, kodėl mes turėtume rūpintis premjero ir Vyriausybės išlikimo klausimais. Ne vieną kartą Seime įvairių svarstymų metu esu sakęs, kad premjeras pats turėtų susiprasti ir ateiti į Seimą pasitikrinti pasitikėjimo”, – sakė dešiniųjų lyderis.

Nacionalinio investuotojo bendrovė „Leo LT”, turėsianti statyti naują atominę jėgainę ir elektros jungtis su Lenkija bei Švedija, bus steigiama, sujungiant valstybės valdomas „Lietuvos energijos” ir Rytų skirstomųjų tinklų (RST) akcijas bei „NDX energijos” valdomas bendrovės VST akcijas.

„Leo LT” sutartys numato, kad „NDX energija” valdys 38,3 proc. akcijų, valstybė – 61,7 proc. energetikos milžino akcijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.