Partija „Tvarka ir teisingumas” išliko populiariausia Lietuvoje – apklausa

Pirmojoje partijų reitingų lentelės vietoje išsilaikė populistinė partija „Tvarka ir teisingumas”, toliau lenkianti konservatorius ir socialdemokratus.
Kaip rodo „Vilmorus” apklausa, kurios rezultatus šeštadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas”, jei rinkimai į Seimą vyktų dabar, už liberaldemokratus balsuotų 16,6 proc. apklaustųjų. Sausį tokių buvo 15,4 proc.

Už pozicijas išlaikiusius konservatorius balsuotų 13 proc. respondentų (sausį buvo 13,5 proc.), už socialdemokratus – 11 proc. (sausį – 11,5 proc.).

Kita populistinė Darbo partija išlaikė ketvirtąją poziciją. Dabar ją paremtų 8,2 proc. apklaustųjų. Sausį tokių buvo 9,9 proc.

Penktoje vietoje atsidūrė „Naujoji sąjunga” (socialliberalai), už kuriuos balsuotų 7,7 proc. apklaustųjų. Sausį šią partiją rėmė 9 proc. apklaustųjų.

5 proc. barjerą, atsijojantį, kurios partijos į Seimą patenka pagal proporcinę sistemą, dar įveiktų valstiečiai liaudininkai, kurių populiarumas vasarį išaugo 1,4 proc. punkto ir siekė 6,8 proc.

Už 5 proc. borto liktų liberalcentristai su 3,4 proc. (2,9 proc.), Liberalų sąjūdis – 3,3 proc. (3 proc.), Pilietinės demokratijos partija – 1,8 proc. (1,3 proc.) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – 0,6 proc. (0,5 proc.).

27,3 proc. respondentų neketina balsuoti arba nežino ir neatsakė, už ką atiduotų balsą. Prieš mėnesį tokių buvo 26,8 proc.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks šių metų rudenį. Pagal proporcinę rinkimų sistemą vienoje visą Lietuvos teritoriją apimančioje daugiamandatėje rinkimų apygardoje į Seimą išrenkama 70 parlamentarų, likę renkami 71-oje daugiamandatėje apygardoje – jose balsuojama ne už partijų pateiktą sąrašą,bet už konkrečius asmenis.

Iš viso Seime yra 141 vieta.

Apklausa atlikta vasario 7-10 dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.