Siautęs vėjas laužė medžius ir 2 tūkst. gyventojų paliko be elektros

Vėlų penktadienio vakarą ir šeštadienio naktį Lietuvoje siautęs vėjas laužė ir vertė medžius, tačiau didesnių nuostolių nepadarė.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente BNS šeštadienio rytą sakė, kad gelbėtojai 26 kartus skubėjo pašalinti ant kelių užvirtusių medžių ar medžių šakų. Stipraus vėjo neatlaikę medžiai virto ir lūžo Telšių, Tauragės ir Klaipėdos apskrityse. Incidentų metu žmonės nenukentėjo.

Telšių ir Tauragės apskričių Civilinės saugos ir mobilizacijos departamentų duomenimis, elektros kol kas neturi apie 2 tūkst. gyventojų Telšių ir Tauragės apskrityse. Duomenys apie elektros tiekimo sutrikimus Klaipėdos apskrityje dar renkami.

Sinoptikams savaitgalį visoje šalyje prognozavo stiprų vėją, o pajūryje – audras, gyventojai raginami tinkamai pasirūpinti savo ir savo turto saugumu.

Pučiant tokiam stipriam vėjui primygtinai rekomenduojama sustabdyti krovos darbus su kranais bei kituose objektuose, nedirbti su atvira ugnimi.

Taip pat reikia sutvirtinti laikinus pastatus, statinius, mechanizmus, laikinas konstrukcijas, įrenginius, sandariai uždaryti pastatų langus, duris, stoglangius ir kitas angas, išnešti iš balkonų daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas arba juos gerai pritvirtinti. Svarbesniuose objektuose reikia patikrinti avarinius elektros energijos šaltinius, pasirūpinti kuro atsargomis ir pasirengti gamybos proceso avariniam sustabdymui.

Gyventojai perspėjami nestovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų, nestatyti automobilių po medžiais, jei gyvena kaime – uždaryti tvartų, namų duris, langus, langines.

Namuose rekomenduojama turėti žibintuvėlį, atsarginių elementų, radijo imtuvą, žvakių. Gyventojai raginami nepalikti gyvenamosios vietos be ypatingos priežasties, o jei reikia išvykti, išjungti elektrą, užsukti dujų, vandens sklendes, uždaryti langus, langines, užrakinti duris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.