Į kanalizaciją iškeliavo 8 tonos gruziniško vyno

Ketvirtadienio vaizdas buvusios „Ekrano” gamyklos teritorijoje ne vieną galėjo šokiruoti. Stebint muitininkams ir aplinkosaugininkams bendrovė „Girteka” į kanalizaciją vieną po kito liejo daugybę gruziniško vyno butelių. Čia buvo išpilta apie 8 tonas gruziniško vyno.

Vyno naikinimo procesą bendrovės „Girteka” atstovai apgaubė visiška paslaptimi atsisakę paaiškinti, kodėl ir kokios rūšies vynas tapo nebetinkamas realizuoti.

„Mes esame tik produkcijos saugotojai, tarpininkai tarp gamintojo ir pirkėjo. O kai įmonei, kuriai priklauso produkcija, paskelbiamas bankrotas, mums kelio atgal nebėra – neturime, kam ją grąžinti, realizuoti teisės taip pat neturime, o kiekviena tokia diena mums muša per kišenę”, – dienraščiui „Sekundė” aiškino prisistatyti nesutikęs „Girtekos” darbuotojas.

Pasak Panevėžio teritorinės muitinės laikinai viršininko pareigas einančio Juozo Sirvydžio, sunaikinta buvo 8 tonos gruziniško vyno, jau porą metų prastovėjusio „Girtekos” sandėlyje.

„Įsigaliojus griežtiems importo reikalavimams, toks vynas tiesioginiam vartojimui nebetinkamas”, – aiškino J.Sirvydis.

Anot jo, prekėmis disponuojanti privati bendrovė pati apsisprendžia, ar realizuoti nebetinkamą produkciją sunaikinti, ar išvežti. Muitininkai šiuo atveju tik kontroliavo, kaip „Girteka” vykdo deklaruotą alkoholio naikinimą.

Išpilti tonas vyno į kanalizaciją leidimą „Girtekai” išdavė Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas. Jo direktoriaus Valdemaro Jakšto teigimu, tokiam kiekiui alkoholio patekus į nuotekų tinklus žala aplinkai nepadaryta.

Pasak V.Jakšto, į bendrovės „Aukštaitijos vandenys” valymo įrenginius patekęs vynas bus išvalytas ir į upę alkoholis nepateks.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

7 atsiliepimai į "Į kanalizaciją iškeliavo 8 tonos gruziniško vyno"

  1. marukas

    Ar as durnas ar as ko nesuprantu,kaip vynas gali sugesti?jei kuo vynas senesnis tuo jis geresnis!!!!!ir dar musu valdzia tai protu invalidai!!!!!jau geriau butu ta vyna pardave o gautas lesas pervede vaiku globos namams!!!!!!

  2. nesuprates

    na tikrai kad musu valdininkai „priplaukia”, kam jiems sukt galvas paemei ir sunaikinai

  3. sauliukas

    tik visiski debilai taip gali elgtis… juk yra kitu budu kaip utilizuoti produkcija . nuo kada vynas genda? nejau nera kitu budu perdirbti produkcija i kirta? langu valikli ir kitus kokius ploviklius jei nesugeba stumbras perdibti tos produkcijos???

  4. sashox

    dundukai jie visi. rusai ir namine konfiskuota istyre realizuoja(jei normas atitinka) tai ne musu biurokratai

  5. ji

    MARUKUI, teisingai reikejo vynas parduoti, o pinigus vaiku globos namams. O jei koks alkasas butu pakrates kojas, didelio cia daikto

  6. mergaite

    Taip vynas genda ,jus tikrai durni jei to nezinot.Spiritas tik nepraranda savo „puikiu” savybiu.O taip uzdirbtu pinigu manau vaikams nereikia,prasigere ir palieka vaikus.valgykit vynuoges ten daig vitaminu. 😉

  7. to mergaite

    geras vynas niekada negenda!!!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.