A. Merkel Lichtenšteinui pagrasino Europos izoliacija

Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) pareiškė, kad Lichtenšteino kunigaikštystei gresia Europos izoliacija, jei šalis neįvykdys bankų sistemos reformos, kuria siekiama tam tikrus dokumentus išbraukti iš banko paslaptį sudarančių dokumentų sąrašo, rašo „The Financial Times”.

Apie tai A. Merkel kalbėjo po susitikimo su Lichtenšteino ministru pirmininku Otmaru Hasleriu (Otmar Hasler). Susitikimo metu Vokietijos ir Lichtenšteino vyriausybių vadovai turėjo aptarti klausimus, susijusius su mokesčių skandalu, dėl kurio Lichtenšteinas jau apkaltino Vokietiją pažeidus kunigaikštystės suverenitetą.

Pranešama, kad Vokietijos specialiosios tarnybos sumokėjo už Lichtenšteino banko LGT klientų duomenų bazę, kuri yra banko paslaptis. Tarp banko klientų buvo ir daug turtingų vokiečių, kurie, siekdami išvengti didelių mokesčių Vokietijoje, sąskaitas atsidarė Lichtenšteine.

Lichtenšteino kronprincas Aloyzas (Alois) Vokietijos specialiųjų tarnybų veiksmus pavadino drakoniškais. Po šių veiksmų Vokietijoje pradėtas tyrimas prieš daugiau nei tūkstantį verslininkų. Visi jie kaltinami siekdami išvengti mokesčių už šimtus milijonų dolerių savo įmones steigę Lichtenšteine.

Tuo tarpu A. Merkel pareiškė, kad Vokietijos parlamentas gali blokuoti Lichtenšteino priėmimą į Šengeno zoną. Kanclerės teigimu, „ji nenustebs”, jei Vokietijos parlamentas susies Lichtenšteino narystę Šengeno zonoje su bankiniu skandalu.

Lichtenšteinas yra viena iš Europos šalių, kuri vilioja užsienio kompanijas mažais mokesčiais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.