Naujoji atominė elektrinė suteiks nepriklausomybę nuo Rusijos, tačiau ji nebus pastatyta laiku – apklausa

Maždaug kas trečias didžiųjų miestų gyventojas mano, kad naujoji atominė elektrinė suteiks Lietuvai nepriklausomybę nuo Rusijos, bet trečdalis apklaustųjų abejoja, ar ji bus pastatyta iki 2015-ųjų metų, kaip yra planuojama.
Kaip rodo savaitraščio „Veidas” užsakymu atlikta apklausa, paklausti, kaip vertina prezidento sprendimą pritarti nacionalinio investuotojo „Leo LT” steigimui, 27,5 proc. respondentų teigė, jog sunku vienareikšmiškai pasakyti – ateitis parodys.

22,5 proc. apklaustųjų mano, kad tai geriausia išeitis Lietuvai, 19,2 proc. respondentų yra įsitikinę, jog tai – klaida, šaliai turėsianti neatitaisomų pasekmių. 15,5 proc. teigė, jog prezidentas pasidavė verslininkų spaudimui.

36,6 proc. apklaustųjų mano, kad Lietuva nespės iki 2015-ųjų pastatyti naujos atominės elektrinės, 25,8 proc. įsitikinę, kad spės, o 13,2 proc. teigė, kad statybos vėluos, bet nedaug.

33,3 proc. respondentų nuomone, naujoji jėgainė padės Lietuvai tapti nepriklausoma nuo Rusijos, 27,9 proc., nors ir pritaria, kad elektrinė išspręs Lietuvos energetikos problemas ir užtikrins energetinę nepriklausomybę, tačiau priduria, kad elektros kainos vis tiek kils.

24,2 proc. mano, kad naujoji jėgainė minėtų problemų neišspręs, o 9,3 proc. įsitikinę, kad elektrinė taps „amžiaus afera”.

Praėjusią savaitę prezidentas pasirašė daug aistrų ir ginčų visuomenėje kėlusias įstatymo pataisas, numatančias kurti nacionalinio investuotojo bendrovę „Leo LT”, kuri turi pastatyti branduolinę jėgainę ir elektros jungtis su Švedija ir Lenkija.

„Veido” užsakymu skambučių centro „Fonitel” vasario 12-13 dienomis atlikto tyrimo metu buvo apklausta 500 didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Naujoji atominė elektrinė suteiks nepriklausomybę nuo Rusijos, tačiau ji nebus pastatyta laiku – apklausa"

  1. oioi

    Baikite kabinti makaronus ant ausu lietuviams.Kaip buvome suristi su rusais,taip ir toliau busime,nes kura tai is rusijos pirksime,til daug brangesnemis kainomis.Tarybu Sajungoje buvo stengiamasi ir del liaudies,o dabar tik del turtuoliu.ES kaip galedama stengiasi sunaikinti viska,kas gero-atomine Lietuvoje,ukininkus,o tuo paciu ir LIETUVA.Ta LEO tai tik nauja pralobimo afera,tik ne liaudies naudai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.