Šventinį savaitgalį Kelių eismo taisyklių pažeidėjų policija nepamirš

Per ilgąjį savaitgalį policija organizuos prevencinius reidus ir tikrins, ar vairuotojai važinėja blaivūs, neapsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.
Pasak Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos, šios priemonės vykdomos siekiant ugdyti vairuotojų sąmoningumą nesėsti prie vairo ir nevairuoti transporto priemonių neblaiviems bei apsvaigusiems nuo narkotinių medžiagų.

Per ankstesnius ilguosius savaitgalius Lietuvoje įvyko daug tragiškų avarijų, kuriose žuvo žmonės. Tomis dienomis gyventojai dažniau keliauja, todėl eismas tampa intensyvesnis. Be to, nedarbo dienomis nevengiama svaigintis alkoholiu ir sėsti prie vairo išgėrus.

Pastaruoju metu Lietuvoje avarijų ir žuvusiųjų jose sumažėjo. Manoma, kad tam įtakos turi nuo metų pradžios įsigaliojusios įstatymų pataisos, numatančios griežtą atsakomybę už vairavimą neblaiviam, neturint teisės ir pan. Areštinėse dienas leidžia ne viena dešimtis Kelių eismo taisyklių pažeidėjų, nubaustų administraciniu areštu. Teismas taip pat konfiskavo vairuotojų automobilius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

1 atsiliepimas į "Šventinį savaitgalį Kelių eismo taisyklių pažeidėjų policija nepamirš"

  1. tulas

    Sako suo kariamas pripranta, girdim ir matom mes tuos reidus jau kelis desimtmecius. o pasibaigus sventems vel ziuresime vaizdo repportazus apie kraupias avarijas per sventes :(.Vienas pervarges furos vairuotojas uzmiges kelyje gali uzbaigti ne vieno zmogaus kelia sioj zemelej….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.