Putinas patenkintas savo valdymo rezultatais

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, atsistatydinantis po dviejų kadencijų iš eilės, patenkintas viskuo, ką pasiekė valstybės vadovo poste, išskyrus infliacijos šuolį.
Negausi ir susiskaldžiusi opozicija visiškai skirtingai nei V.Putinas vertina jo valdymą, nurodydama korupcijos suvešėjimą, spaudos laisvės slopinimą ir liūdną teisingumo būklę, o ekonomistai kalba apie rizikas, kurių išvengti padėtų reformos.

„Aš nematau jokių rimtų nesėkmių … Visi užsibrėžti … tikslai pasiekti, uždaviniai įvykdyti”, – atsakė jis į žurnalisto klausimą, koks buvo jo svarbiausiais laimėjimas ir ką V.Putinas laiko didžiausia nesėkme.

„Buvo galima kai ką atlikti efektyviau. Tai pasakyčiau apie infliaciją – ji galėtų būti mažesnė, jeigu mes būtume veikę sumaniau ir kryptingiau”, – pakartojo prezidentas savo ankstesnius priekaištus vyriausybės ekonomikos blokui.

„Aš tikras, man ne gėda prieš piliečius, kurie balsavo už mane du kartus, išrinkdami Rusijos prezidentu: visus tuos aštuonerius metus aš dirbau kaip vergas galerose – nuo ryto iki nakties, ir tai dariau, atiduodamas visas jėgas”, – pareiškė V.Putinas spaudos konferencijoje Maskvoje ketvirtadienį.

Jis pabrėžė, kad „patenkintas savo darbo rezultatais”.

V.Putinas kalbėjo, jog nori po atsistatydinimo vadovauti vyriausybei, tada kai prezidentu, pagal jo sumanymą, po rinkimų kovo 2 dieną taps pirmasis vicepremjeras Dmitrijus Medvedevas. Opozicija sako, kad tai yra demokratija užmaskuotas valdžios perdavimas patikėtiniui. Neseniai V.Putinas pasakė kalbą Valstybės taryboje, iškeldamas vyriausybei ir gubernatoriams uždavinius laikotarpiui iki 2020 metų.

V.Putinas ne kartą buvo raginamas likti trečiajai kadencijai, bet jis sako nenorįs pažeisti konstitucijos.

„Aš nejaučiau pagundos likti trečiajai kadencijai. Niekada”, – sakė jis, dar kartą pabrėždamas, kad nesilaiko įsikibęs valdžios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.