Armėnijoje sudužo baltarusių lėktuvas

Armėnijos sostinės Jerevano oro uoste ketvirtadienį užsidegė ir sudužo Baltarusių keleivinis lėktuvas, pranešė Armėnijos civilinės aviacijos administracijos atstovė.

18 keleivių ir trys įgulos nariai liko gyvi, bet keturi žmonės buvo nuvežti į ligoninę dėl didelių nudegimų, sakė Gajanė Davtian.

„Gelbėjimo tarnybos, ugniagesiai ir medicinos tarnybos greitai ėmėsi operatyvinių veiksmų, ir visi buvusieji lėktuve išgelbėti”, – pranešė Armėnijos civilinės aviacijos vyriausiosios valdybos viršininkas Artiomas Novsesianas.

Kanadiečių gamybos lėktuvas CRJ-100, priklausantis oro bendrovei „Belavia” ir skridęs į Baltarusijos sostinę Minską, 4 val. 15 min. vietos (2 val. 15 min. Lietuvos) laiku kildamas kliudė kilimo taką, užsidegė ir nukrito iš nedidelio aukščio.

„Keturi žmonės dėl rimtų nudegimų paguldyti į ligoninę. Beveik visi lėktuve buvę žmonės patyrė įvairaus laipsnio nudegimus”, – sakė atstovė.

16 iš 18 lėktuvo keleivių yra Armėnijos piliečiai, kitų pilietybė kol kas nenustatyta.

Rusijos televizijos kanalo „Vesti” duomenimis, kildamas lėktuvas lietė kairiuoju sparnu kilimo ir tūpimo taką ir nukrito ant žemės.

Skrydžiai į Jerevano Zvartnoco oro uostą ir iš jo buvo laikinai sustabdyti.

Oro uostas vėl veiks, kai bus baigti prokuratūros tyrimo darbai, pažymėjo Armėnijos civilinės aviacijos valdybos pareigūnai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.