Išvyta žiema trumpam sugrįžta

Nors ir trumpam, bet gnybtelės skaudžiai. Taip būtų galima apibūdinti šalto oro bangą, kuri Lietuvą pasieks šiomis dienomis.

Iš Grenlandijos atslinkęs ciklonas nusileido ant Pabaltijo ir vakarinės Rusijos dalies. Šią savaitę kai kuriuose Lietuvos rajonuose naktimis oro temperatūra nukris net iki 20 laipsnių šalčio. Uostamiestį, kaip ir visada, gelbės jūra. Jau šiąnakt pašals iki keturių laipsnių, o šalčiausios nakties laukiama iš penktadienio į šeštadienį – temperatūra nukris iki 10 laipsnių. Gargžduose, Kretingoje – iki 15 laipsnių šalčio.

Dienomis uostamiestyje laukiama gūsingo šalto vėjo, todėl atrodys, jog yra žvarbiau nei rodo termometras. Sinoptikai perspėja apie pūgas.

Tiesa, jos siaus neilgai – jau savaitgalį ciklonas pasitrauks ir naktimis termometro stulpelis pakils iki nulio.

„Tai jau antroji šalčio banga uostamiestyje. Pirmoji buvo sausio mėnesio pradžioje. Pastaraisiais metais žiemos keistokos, jos ateina tarsi etapais, nebūna ištisinės. Pernai uostamiestyje užfiksuotos trys atšalimo bangos. Gali būti, kad ir šiemet jų dar sulauksime, juk kalendorinė žiema dar nesibaigė”, – dienraščiui teigė Lietuvos hidrometeorologinės tarnybos Klaipėdos skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.