Dujos sausio mėnesį pabrango 24 procentais

Lietuvoje sausio mėnesį pabrango visų elektros, dujų ir vandens tiekimo veiklos rūšių produkcija: dujos – 24 procentais, garas ir karštas vanduo – 5,2, elektra – 2,8, šaltas vanduo – 1,4 procento. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 3,0 procento.

Visos parduotos pramonės produkcijos kainos šių metų sausio mėnesį, palyginti su 2007 m. gruodžio mėnesiu, padidėjo 1,2 procento, iš jos kasybos ir karjerų eksploatavimo produkcijos – 6,3, apdirbamosios gamybos produkcijos – 0,1, elektros, dujų ir vandens tiekimo produkcijos – 8,3 procento.

Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 2,1 procento.

Statistikos departamentas pranešė, kad 2008 m. sausio mėnesį, palyginti su 2007 m. gruodžiu, bendrajam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 8,5 procento padidėjusios elektros, dujų, garo ir karšto vandens, 10,4 – chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 0,5 – maisto produktų ir gėrimų ir 1,2 procento sumažėjusios rafinuotų naftos produktų, 3,8 – medienos ir medinių dirbinių, 13,3 – metalo atliekų ir laužo kainos.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 2,3 procento. Didžiausią įtaką tam turėjo 8,0 procento pabrangusi elektra, dujos, garas ir karštas vanduo, 1,7 – maisto produktai ir gėrimai, 6,8 – chemikalai ir chemijos pramonės gaminiai ir 2,2 procento atpigę rafinuoti naftos produktai, 2,8 – mediena ir medžio dirbiniai, 2,1 – baldai, 1,9 – gumos ir plastiko dirbiniai.

Apdirbamosios gamybos produkcijos kainos išaugo 0,3 procento, iš jos, be chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, daugiausia pabrango tabako gaminiai – 3,7, mašinos ir įranga – 3,5, tekstilės gaminiai – 3,3 procento. Iš maisto produktų ir gėrimų daugiausia pabrango mineralinis vanduo ir gaivieji gėrimai – 6,7, alus – 5,1, pieno produktai – 3,2, mėsa ir mėsos produktai – 2,6 procento; duona ir švieži konditerijos kepiniai atpigo 1,8, žuvys ir žuvų produktai – 1,0, grūdų malimo produktai – 0,9 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos 2008 m. sausio mėnesį, palyginti su 2007 m. gruodžiu, padidėjo 0,2 procento. Didžiausią įtaką tam turėjo 11,5 procento pabrangę chemikalai ir chemijos pramonės gaminiai, 36,9 – elektra ir 0,9 procento atpigę rafinuoti naftos produktai, 1,8 – maisto produktai ir gėrimai, 15,5 – metalo atliekos ir laužas, 4,5 – mediena ir medžio dirbiniai.

Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,9 procento.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.