G.Kirkilas: bet koks sprendimas dėl „Leo LT” bus kritikuojamas

Antradienį laukiant šalies prezidento sprendimo dėl atominės elektrinės įstatymo, premjeras sako atsakingai priėmęs sprendimą dėl šio dokumento. Pasak Gedimino Kirkilo, strateginiai sprendimai visada sukelia dideles viešas diskusijas, o ypač artėjant Seimo rinkimams.
„Ar vienoks, ar kitoks sprendimas bus priimtas, opozicija visada teigs, kad nepakankamai išsiderėta ar dar kas nors panašaus. Bet tai yra strateginis Lietuvos sprendimas, tai Lietuvos energetinės nepriklausomybės sprendimas, kuris turės didelį poveikį ir politiniame gyvenime, ir ekonomikai. Tie, kas kritikuos – vieni iš pavydo, kad tai neva Vyriausybės sprendimas, dėl to stengsis jį sumenkinti, tai aš dėl to nesistebiu, nes esu seniai politikoje ir žinau, kokie procesai pas mus vyksta”, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė G.Kirkilas.

Prezidentas antradienį ketina apsispręsti, ar pasirašyti prieštaringai vertinamas atominės elektrinės įstatymo, kuris įteisina galimybę susijungti valstybės ir privačiam kapitalui dešimtimis milijardų litų vertinamiems energetikos projektams įgyvendinti, pataisas.

Prezidento sprendimas bus aiškus po to, kai Prezidentūra paskelbs, ar Valdas Adamkus vyksta į Varšuvą, kur dalyvautų pasirašant Lietuvos ir Lenkijos sutartį dėl elektros tilto statybos bendrovės steigimo.

Pasak neoficialių šaltinių, sutarties pasirašymas susijęs su V.Adamkaus sprendimu dėl atominės elektrinės įstatymo – prezidentui vetavus įstatymą, sutartis tikriausiai bus nepasirašyta, nes lenkai, kaip ir anksčiau, elektros tilto statybą sieja su dalyvavimu atominės elektrinės projekte. Tokiu atveju V.Adamkui nebūtų prasmės vykti į Varšuvą.

Tikimasi, kad pranešimas apie V.Adamkaus vizitą bus paskelbtas iki pietų – sutarties pasirašymas Varšuvoje numatytas apie 16-17 val. Varšuvos laiku.

Prezidentui pasirašius įstatymo pataisas, bus kuriamas energetikos milžinas „Leo LT”, kuriame susijungs trijų bendrovių – valstybės valdomų „Lietuvos energijos” ir Rytų skirstomųjų tinklų bei privačios „NDX energijos” valdomos VST – kapitalas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "G.Kirkilas: bet koks sprendimas dėl „Leo LT” bus kritikuojamas"

  1. Kirkilui

    melagi kam zmones mulkini tu 👿 eik ….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.