Valdžia šantažuoja prezidentą ir kėsinasi į demokratijos pagrindus, vėl gąsdina konservatoriai

Opozicinių konservatorių lyderis Andrius Kubilius mano, jog valdantieji, užsimoję nauja komisija prieš strateginių projektų, tarp jų – ir nacionalinio investuotojo „Leo LT”, oponentus, šantažuoja prezidentą ir kėsinasi į demokratijos Lietuvoje pagrindų likučius.
„Juk logiškai žiūrint valdžia turėtų aiškintis ne tik konservatorių ar (Rolando) Pakso partijos veiksmus, bet ir tokių visuomenės veikėjų kaip Dariaus Kuolio, Raimondo Kuodžio, Leonido Donskio, Andriaus Mamontovo, jau nekalbant apie Petro Auštrevičiaus ar Artūro Zuoko veiksmus kritikuojant „liūto” gimimą”,- pirmadienį žurnalistams sakė dešiniųjų lyderis, pasiūlęs komisijos iniciatoriams plačiau pažvelgti į „Leo LT” kritiką.

Pasak, A.Kubiliaus, tokią komisiją galima vertinti ir kaip šalies vadovo šantažą, esą prezidentui V.Adamkui vetavus atominės elektrinės pataisas, jis taip pat gali susilaukti analogiškos komisijos.

Konservatorių pirmininko teigimu, premjeras Gediminas Kirkilas prezidentui jau esą pateikė ultimatumą užsimindamas, kad atsistatydins, jei nacionalinio investuotojo įstatymo pataisos bus vetuotos.

„Jei įstatymas bus vetuotas, prezidentas gali sulaukti valdančiosios koalicijos iniciatyvos kurti parlamentinę komisiją, kuri tirtų, ar prezidento veto nėra grėsmė nacionaliniam saugumui. (…) Premjeras prezidentui išsakė ultimatumą”,- samprotavo A.Kubilius.

Panašiai A.Kubilius ir kiti konservatoriai jau kalbėjo praėjusią savaitę, kai 37 Seimo narių grupė įregistravo nutarimo projektą, numatanti suburti laikinąją komisiją, kuri tirtų galimas grėsmes Lietuvos valstybės interesams, nacionaliniams projektams ir valstybės nacionaliniam saugumui. Tarp tokio tyrimo iniciatorių yra socialdemokratų, Pilietinės demokratijos, Naujosios sąjungos ir Valstiečių partijų atstovai.

Komisija iki spalio mėnesio turėtų ištirti, kas ir kaip veikė ar yra bandę paveikti partiją Tvarka ir teisingumas ir Tėvynės sąjungą bei šių partijų vadovybes, siekiant „sustabdyti ar diskredituoti Lietuvos strateginius energetinius projektus, tame tarpe kuriant nacionalinį investuotoją atominės elektrinės statybai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.