Ideali virtuvė iš vokiško racionalumo ir itališko puošnumo

„Lietuvoje valgio ruošimas namuose, kaip ir vynas vėl grįžta į madą. Dėl to žmonės vis daugiau dėmesio skiria virtuvės baldams ir įrangai”, – tikina Naglis Nasvytis, UAB „Beola” direktorius.

Lietuviai mėgsta kviesti svečius į namus ir vaišinti pačių pagamintais patiekalais. Nesame tokie uždari kaip anglai ir nesivadovaujame principu „mano namai – mano tvirtovė”. Neretai visi vakarėliai vyksta jaukiausioje namų patalpoje – virtuvėje.

Kruopščiai išsirinkus baldus virtuvė bus jauki, o maisto gaminimas nevirs sunkia prievole. Patarimas atrodo paprastas, bet sunkiai įgyvendinamas, nes virtuvė yra bene labiausiai „engiama” patalpa namuose. Joje esantys baldai dažnai patenka į „ekstremalias” situacijas: tai karšta, tai drėgna, čirška ir spirga riebalai, stalviršius greitai subraižo metaliniai daiktai, peiliai.

Virtuvės baldų ilgaamžiškumas tiesiogiai priklauso nuo medžiagų tvirtumo ir atsparumo. Taip pat labai svarbu, kaip baldai suprojektuoti, ar patogu juos valyti, prie jų dirbti, ar niekas nesimaišo po kojomis.

Giedrė Švažaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.