Politikas Palangos miesto Metų žmogaus titulo galėjo siekti negarbingu būdu

Palangai nepavyko išsirinkti Metų žmogaus, nes į šį titulą pretendavęs kurorto tarybos narys krikščionis demokratas Vaidas Šimaitis įtariamas surengęs savęs palaikymo kampaniją, rašo „Lietuvos rytas”.
Metų žmogaus teikimo komisija atmetė kurorto politiko V.Šimaičio kandidatūrą, nors ją siūlė daugiau nei šimtas žmonių. Visuomeninė komisija nutarė, kad jo pažadėti Palangą garsinantys projektai Šventojoje dar nėra įgyvendinti. Komisijos nariai taip pat neslėpė abejonių, kad per keletą dienų užplūdusi lavina pasiūlymų galėjo būti organizuota paties V.Šimaičio.

Labiausiai kurortui praėjusiais metais nusipelniusio žmogaus rinkimai buvo paskelbti sausio pradžioje. Metų žmogaus vardo suteikimo komisijai iki vasario mėnesio palangiškiai turėjo pateikti savo pasiūlymus: kandidato gyvenimo aprašymą ir įvardyti jo nuopelnus miestui.

Daugiau nei pusę mėnesio komisija nesulaukė nė vieno pasilymo. Tačiau sausio pabaigoje pasipylė laiškai. Iš viso sulaukta 110 pasiūlymų, kuriuose buvo nurodytas vienintelis kandidatas – V.Šimaitis.

Komisijai abejonių sukėlė tai, kad dauguma gautų vokų buvo paženklinti vienodu pašto ženklu, ant visų vokų buvo užklijuotas vienodas lapelis su išspausdintu savivaldybės adresu, visuose laiškuose pateiktas V.Šimaičio gyvenimo aprašymas buvo pažodžiui nurašytas nuo knygos „Kas yra kas”.

Be palangiškių, V.Šimaičio kandidatūrą siūlė klaipėdiečiai, Kretingos, Panevėžio, Jurbarko, Kelmės, Raseinių rajonų gyventojai. Beveik visi jų laiškai buvo išsiųsti iš Šventosios pašto.

Pats V.Šimaitis sakė žinojęs apie palangiškių iniciatyvą siūlyti jį miesto Metų žmogaus titului gauti. Bet politikas neigė organizavęs laiškų siuntimą.

Praėjusiais metais Palangos metų žmogaus vardas buvo suteiktas Vyčio kryžiaus kavalieriui, tarpukario laikų Lietuvos karininkui Vytautui Kazimierui Jurevičiui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.