Daugiausia lėšų rudens rinkimams jau išleido R.Paksas

Oficiali Seimo rinkimų kampanija prasidės tik rugsėjį, tačiau politikai jau dainuoja ir šoka televizijų laidose, o jų žmonos vis dažniau puošia populiarių žurnalų viršelius. Sociologų teigimu, tiesioginei politinei reklamai daugiausia pinigų jau išleido Rolando Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas”.
Bendrovės „TNS Gallup” duomenimis, R.Pakso partija praėjusį pusmetį išleido daugiausiai – trečdalį visų politikų išlaidų, pranešė LTV „Panorama”.

„Mes skirsime tiek pinigų rinkiminei kampanijai, kad galėtume formuoti valdančią daugumą po parlamento rinkimų”, – teigė R.Paksas.

Antri yra Artūro Zuoko vadovaujami liberalcentristai, treti – socialdemokratai. Toliau eina Naujoji sąjunga ir konservatoriai. Visos kitos partijos oficialios reklamos beveik dar nepirko.

Tačiau reklama, kurią nuolat stebi ir skaičiuoja sociologai, kontroliuoja Vyriausioji rinkimų komisija bei kitos institucijos, sudaro tik nedidelę politinės kampanijos dalį. Artėjant rinkimams politikai plūsta į pramogų žiniasklaidą.

Partijos privalo deklaruoti visus reklamai išleistus pinigus. Tačiau Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas sako, kad tokių laidų ir publikacijų politikai ataskaitose nenurodo kaip savo reklamos.

„Taip, jos kainuoja milijonus. Jos kainuoja milijonus, galbūt tuos milijonus moka, galbūt milijonus moka neoficialiai galbūt kitaip. Jeigu pinigų nerodo, moka gal neaiškiais būdais – tada atsiranda didžiulė problema įrodinėti, kad ta yra reklama”, – „Panoramai” teigė Zenonas Vaigauskas, Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas.

Patys politikai neneigia girdėję apie neoficialiai perkamas laidas ar publikacijas, tačiau visi tvirtina to nedarantys.

Galop Z.Vaigauskas pripažįsta, kad, pagal dabar galiojančius įstatymus, išsamiai ir kruopščiai tikrinami tik tie pinigai, kuriuos partijos išleidžia tik likus mėnesiui iki rinkimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.