Buvusio Gruzijos premjero Žvanijos mirties aplinkybių tyrimas nebaigtas, nors praėjo treji metai

Sekmadienį, vasario 3 dieną, sukako lygiai treji metai, kai mirė Gruzijos ministras pirmininkas Zurabas Žvanija.
Šios paslaptingos mirties aplinkybėms tirti iškelta baudžiamoji byla ir šiandien nebaigta, nors pagal oficialią versiją ekspremjeras kartu su savo draugu Rauliu Jusupovu mirė konspiraciniame bute Tbilisyje, apsinuodiję smalkėmis.

Šią Generalinės prokuratūros versiją atmeta Z.Žvanijos šeimos nariai. Jo brolis Giorgijus, nepriklausomų ekspertų padedamas, atliko lygiagretų tyrimą ir pareiškė žurnalistams, kad oficialaus ir nepriklausomo tyrimo dokumentinėje medžiagoje esama esminių skirtumų.

Pasak G.Žvanijos, bute, kuriame užfiksuota premjero mirtis ir kur jis neva kelias valandas su R.Jusupovu vakarieniavo ir gėrė konjaką, nerasta nei stalo įrankių, nei Z.Žvanijos pirštų atspaudų ant stiklinių. Eskpremjero brolis taip pat teigia, kad smalkių koncentracija bute nebuvo mirtina.

Prieš keletą mėnesių buvęs gynybos ministras Iraklijus Okruašvilis pareiškė žurnalistams, kad nors ir neturi įtikinamų duomenų apie Z.Žvanijos mirties aplinkybes, bet iš patikimų šaltinių yra girdėjęs, kad į konspiracinį butą buvo atvežtas jau mirusio premjero kūnas.

„Deja, tyrimas nepasistūmėjo nė per žingsnį”, – sakė sekmadienį žurnalistams G.Žvanija po gedulingų pamaldų broliui atminti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.