VSD vadovas Seimo liberalams nepaneigė, kad įstatyme dėl naujos elektrinės yra neaiškumų

Valstybės saugumo departamento vadovas Povilas Malakauskas įsitikinęs, kad įstatymas dėl naujos elektrinės statybos turi būti priimtas, tačiau jis nepaneigė, kad jame yra „juodų dėmių”.
Pasak liberalų sąjūdžio frakcijos vadovo Petro Auštrevičiaus ir VSD, ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovai frakcijoje penktadienį nepaneigė, kad įstatyme „išlieka rizikų”.

„Įstatymo niekas neištaisė taip, kad jokių rizikų, kurias mato ir spectarnybos, nebūtų”, – BNS sakė P.Auštrevičius.

Pasak P.Malakausko, apsirūpinimas energija, įskaitant elektros energiją, yra gyvybiškai svarbus Lietuvai.

„Jeigu pagrindinis mūsų strateginis tikslas yra energetinės sistemos nepriklausomybė, tai reikia padaryti viską ir kuo greičiau, kad atsirastų branduolinė jėgainė, kuri gamintų elektros energiją”, – penktadienį po susitikimo su Seimo liberalų sąjūdžio frakcijos nariais žurnalistams sakė P.Malakauskas.

„Pasaulyje energijos nedaugėja, gamindami elektrą naudojame nelabai daug dujų – apie 70 proc. elektros yra branduolinė, jeigu uždarom senąją elektrinę ir neturime naujos, tai reiškia ne ką kitą kaip tai, kad tą elektros energiją mes turėsime importuoti neturėdami tiltų, o antra – turėsime importuoti virškvotinių dujų – ir tokią galimybę turime tik iš Rusijos – ir gamintis elektrą naudojant dujas”, – kalbėjo VSD vadovas.

Pasak P.Auštrevičiaus, parlamentarams nebuvo pateiktas aiškus atsakymas, ar šios tarnybos turi duomenų, ar Seimo nariams buvo daroma įtaka, kaip balsuoti už įstatymo pataisas.

Jo teigimu, STT vadovas Žymantas Pacevičius sakęs, kad rizikų išlieka.

Anot P.Auštrevičiaus VSD kyla abejonių dėl Vyriausybės su „NDX energija” suderėtų detalių – dėl valstybės dalies nacionalinio investuotojo bendrovėje, dėl dvejų metų termino, per kurį privataus kapitalo atstovas negali parduoti savo akcijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "VSD vadovas Seimo liberalams nepaneigė, kad įstatyme dėl naujos elektrinės yra neaiškumų"

  1. gylys

    Malakauskas,manau,šiuo atveju nekompetentingas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.