Konservatorius siūlo NSGK pirmininkui atsiimti atsistatydinimo pareiškimą

Opozicinių konservatorių lyderis Andrius Kubilius užregistravo Seimo rezoliucijos projektą, kuriame peikiamas „spaudimas”, esą pirvertęs atsistatydinti parlamentinį VSD tyrimą atlikusio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Algimantą Matulevičių.

Rezoliucijos projekte siūloma A.Matulevičiui atsiimti atsistatydinimo pareiškimą, „kaip išgautą nekonstitucinio persekiojimo būdu”.

Išvakarėse paskelbtą pilietininko A.Matulevičiaus atsistatydinimo pareiškimą parlamentarai svarstys trečiadienį.

Atsižvelgiant į A.Matulevičiaus pareiškimą, esą jis „yra verčiamas atsisakyti NSGK pirmininko pareigų dėl savojo principingos pozicijos organizuojant VSD problemų tyrimą ir siekio konkrečiai spręsti tyrime išryškėjusias korupcijos ir nekonstitucinio valstybės užvaldymo problemas”, rezoliucijos projekte reiškiama „nuostaba ir nusivylimas” dėl premjero laikysenos, „persekiojant” Seimo narį „už jo principines nuostatas ir pažiūras”.

Dokumento projektas „tokį spaudimą” Seimo nariui apibūdina kaip prieštaraujantį Konstitucijai.

Projekto autorius siūlo vertinti minėtą ministro pirmininko elgesį kaip „ypatingai pavojingą precedentą, galintį turėti ypatingai žalingų ilgalaikių pasekmių parlamentinei vykdomosios valdžios, o ypač saugumo ir kariuomenės institucijų priežiūros ir kontrolės sistemai”, taip pat

artimiausiu metu Seime apsvarstyti Vyriausybės ir VSD ataskaitas apie tai, kaip yra įgyvendinamos parlamentinio VSD problemų tyrimo išvados.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

1 atsiliepimas į "Konservatorius siūlo NSGK pirmininkui atsiimti atsistatydinimo pareiškimą"

  1. Faradas

    Per vėlu. Be to,kaip matyti iš Matulevičiaus pareiškimo,jis turi savo nuostatas ir planus.Jei Paulauskas vėl perims spectarnybas- prasidės dar platesnė abrakadabra ir slėpimas grobstymų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.