Mirė buvęs Indonezijos prezidentas Suharto

Nuo įvairių organų veiklos sutrikimų sekmadienį mirė buvęs Indonezijos prezidentas Suharto (Suhartas), iš ligoninės, į kurią jis buvo paguldytas sausio 4 dieną, žurnalistams pranešė vietos policijos pareigūnas. Buvusiam prezidentui buvo 86 metai.

„Mūsų buvęs prezidentas Suharto mirė maždaug 13 val. 10 min. vietos (8 val. 10 min. Lietuvos) laiku”, – sakė rajono policijos viršininkas Dicky Sondani (Dikis Sondanis).

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Suharto būklė smarkiai pablogėjo, paskatindama prie jo lovos Džakartos ligoninėje susirinkti visus šešis jo vaikus, nurodė vienas artimas jo padėjėjas.

Anksčiau sekmadienį Suharto gydytojai teigė, kad naktį sutriko įvairių organų veikla ir jis buvo gaivinamas, nors sąmonės neturėjo.

Suharto, kuris buvo vienas garsiausių 20 amžiaus Azijos diktatorių, iš prezidento posto atsistatydino 1998 metais, kai kilo kruvinos riaušės ir demokratiją remiantys protestai, kuriuos įplieskė 1997 metų Azijos ekonominė krizė.

Indonezijoje tvyro prieštaringa nuomonė apie jo valdymą, nors tuo metu šalies ekonomika taip pat smarkiai augo.

Palikęs postą jis dingo ir iš visuomenės dėmesio centro bei išsisuko nuo baudžiamojo teismo už įtarimus plataus masto korupcija, teigdamas, kad negali dalyvauti teisme dėl prastos sveikatos. Gydytojai tvirtino, kad dėl dviejų insultų visam laikui buvo pažeista dalis jo smegenų.

Dėl įrodymų trūkumo taip pat žlugo pastangos atiduoti jį į teisingumo rankas dėl žmogaus teisių pažeidimų Rytų Timore, į kurį jis įsiveržė 1975 metais, taip pat Ačeho ir Papua provincijose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.