Gruzija ir Ukraina turi mažai galimybių įstoti į NATO, mano Rogozinas

Rusijos nuolatinis atstovas prie NATO Dmitrijus Rogozinas abejoja, kad Ukraina ir Gruzija bus priimtos į Šiaurės Atlanto aljansą.
„Griežtai kalbant, nei Ukraina, nei juo labiau Gruzija neatitinka šalies kandidatės įstoti į NATO reikalavimų”, – pareiškė D.Rogozinas interviu agentūrai „Interfax”.

Jo nuomone, šios šalys dabar turi mažai galimybių būti priimtos į Aljansą.

„Visiškai neįsitikinęs, kad Aljanse atsiras karštagalvių, kurie tokiu sudėtingu mūsų santykių su NATO metu ryšis pakviesti Ukrainą ir Gruziją į savo sudėtį”, – pažymėjo nuolatinis atstovas.

Be to, pabrėžė D.Rogozinas, valstybės įstojimas į tarptautinę sąjungą, koaliciją, juo labiau į karinę, reiškia, kad ji savanoriškai atsisako dalies savo suvereniteto, teisės spręsti daugelį gynybos, saugumo, karinės ir užsienio politikos klausimų ir perduoda šią teisę antvalstybinei struktūrai.

„Toks žingsnis gali sukelti kardinalius pokyčius, sunkumus šių valstybių viduje – teks kalbėti jau apie jų geopolitinį pasirinkimą, priimti tą faktą, kad dalyvavimas NATO – tai atsisakymas neutralios, nepriklausomos valstybės statuso”, – sakė nuolatinis atstovas.

Jis įsitikinęs, kad Ukrainos įstojimo į NATO padariniai būtų neigiamo pobūdžio, sugriautų karinį techninį bendradarbiavimą su Rusija, „horizontalius santykius tarp mūsų šalių pramonininkų”.

„Aš jau nekalbu apie psichologinius ir humanitarinius padarinius. Manau, kad tai būtų dramatiška situacija”, – pridūrė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Gruzija ir Ukraina turi mažai galimybių įstoti į NATO, mano Rogozinas"

  1. Min

    Nesuprantu. Galvojau, kad tas atstovas čia kažką suvels, kad valstybės dar nepasiekę tokio lygio, kad įstotų į NATO, bet atvirai sakoma, kad jos nestos dėl to, kad Rusija to nenori. Kokio velnio jie kišasi į visų valstybių vidaus reikalus? O dėl to neutralumo – Lietuva prieš antrą pasaulinį karą irgi buvo pasiskelbusi neutralia, vistiek okupavo, o vėliau ir aneksavo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.