Galimai dėl politinių motyvų ritasi Vilniaus seniūnų galvos

Vilniaus valdžia ketvirtadaliui seniūnų pareiškė nepasitikėjimą. Šie tvirtina, kad nepatenkinamai įvertinti dėl politinių motyvų.
Vilniaus savivaldybės administracijos raštai pasiekė 7 Vilniaus miesto seniūnus. Juose nurodoma, kad Vilkpėdės, Antakalnio, Viršuliškių, Šeškinės, Karoliniškių, Justiniškių ir Fabijoniškių seniūnai esą nekompetentingi. Juos už klaidas ketinama perkelti į žemesnes pareigas arba visai atleisti, rašo „Vilniaus diena”.

Karoliniškių seniūnės pavaduotojas Vytautas Sabaliauskas jau sutiko eiti menkesnes pareigas, o Naujamiesčio seniūnas Rimas Balevičius, neatlaikęs spaudimo, pats pasitraukė iš seniūnijos vadovo posto.

Įdomu tai, kad dauguma iš postų verčiamų seniūnų diplomuoti už puikų vadovavimą seniūnijoms, šių sienos nukabinėtos padėkos raštais. Vienintelis trūkumas, pasak dienraščio, – dalis jų yra konservatorių ar Liberalų ir centro sąjungos partijų nariai, arba į darbą priimti vadovaujant liberalcentristų pirmininkui Artūrui Zuokui.

Antakalnio seniūnas Algimantas Vaitkus tikino dabartinės valdžios spaudimą juntantis daugiau nei pusmetį. Pagrindinis kaltinimas – nebendravimas su Antakalnio gyventojais.

„Per metus turime per tūkstantį užduočių, o mane kaltina tuo, kad neatsakiau, pavėlavau atsakyti arba ne taip atsakiau į

27 raštus. Absurdiška, kai mane kaltina, kad neatsakiau į prezidentūros raštą, kuris buvo net ne man skirtas. Aš teprivalėjau merui pateikti informaciją tuo klausimu ir tai padariau. Pasirodo, turėjau atrašyti tiesiogiai Prezidentūrai”, – valdžios tyčiojimąsi įrodinėjo A.Vaitkus.

Nemalonėn spėjo patekti ir vos 9 mėnesius Viršuliškių seniūno pareigas einantis Vilius Pusčius.

Vilniaus opozicijai atstovaujantis konservatorius Kęstutis Masiulis įsitikinęs, kad tokie savivaldybės administracijos veiksmai yra politinis susidorojimas su darbuotojais. Jis pagrasino, kad jei valdžiai nepraeis valymo karštinė, opozicija, gindama seniūnų interesus, kreipsis į teismą.

Geriausiai neva nekompetentingų seniūnų darbą tegali įvertinti minėtų seniūnijų gyventojai. Šie, priešindamiesi savivaldybės administracijos sprendimui, po valdininkų langais vakar surengė piketą.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas kategoriškai paneigė kaltinimus, kad seniūnai atleidžiami dėl politinių motyvų. Esą jie prastai susitvarko su ūkinėmis seniūnijos užduotimis, pavyzdžiui, šiukšlių išvežimo, teritorijų tvarkymo problemomis. G.Paluckas patikino, kad prastai įvertinti seniūnai nebus iškart atleisti iš darbo. Jų veiklą per mėnesį dar kartą tikrins speciali komisija, kurios išvadomis remiantis ir bus priimtas galutinis sprendimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.