Liberalcentristai nepritaria Atominės elektrinės įstatymo pataisoms

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) valdyba nepritaria Ūkio ministerijos parengtam ir Seime svarstomam Atominės elektrinės įstatymo pakeitimo projektui bei nacionalinio investuotojo steigimo derybų rezultatams. Šios partijos valdyba siūlo Vyriausybei atsiimti Seimui pateiktus dokumentų projektus dėl nacionalinio investuotojo sukūrimo.

Liberalcentristai kviečia visas Seime atstovaujamas partijas objektyviai įvertinti pateiktus nacionalinio investuotojo steigimo dokumentus ir rekomenduoti Seimo nariams grąžinti tobulinti Ūkio ministerijai Atominės elektrinės įstatymo projektą ir nacionalinio investuotojo steigimo sutartį.

LiCS pareiškė, kad sieks įtvirtinti pagrindinį Lietuvos valstybės ir žmonių tikslą – gauti patikimą elektros energijos tiekimą už ekonomiškai pagrįstą kainą, kuri skatins šalies ūkio augimą bei didins konkurencingumą. „Nacionalinis investuotojas privalo įsipareigoti ir garantuoti Lietuvos elektros energijos sistemos jungčių su Lenkija ir Švedija projektų įgyvendinimą bei pastatyti atominę elektrinę Lietuvos teritorijoje”, – teigia liberalcentristų valdyba.

LiCS nuomone, pateikti Ūkio ministerijos nacionalinio investuotojo derybų rezultatai neatspindi ne kartą viešai išsakytų prezidento Valdo Adamkaus ir ministro pirmininko Gedimino Kirkilo nuostatų, kad nacionalinio investuotojo steigimas yra būtinas norint įgyvendinti strateginius elektros energetikos projektus – naujos atominės elektrinės statybą bei elektros jungtis su Švedija ir Lenkija.

Kaip pažymi liberalcentristai, Seimui pateiktuose dokumentuose naujai steigiama bendrovė LEO LT neprisiima jokių įsipareigojimų bei nesuteikia jokių garantijų, kad Lietuvos strateginis tikslas – energetinė nepriklausomybė, statant naują atominę elektrinę bei elektros jungtis – bus įgyvendintas.

Liberalcentristų valdybos teigimu, nepateisinamas pagrindinis LEO LT veiklos tikslas, kurį siekiama įtvirtinti įstatyme – „siekti naudos sau ir visiems savo akcininkams”. „Veiklos tikslas turi atspindėti Lietuvos valstybės ir gyventojų teisėtus ir pagrįstus lūkesčius, kad visuomeninis turtas turi būti naudojamas sąžiningai ir teisingai, taip kaip ir numato LR Konstitucijos 46 straipsnis: „ūkinė veikla valstybėje turi būti reguliuojama, kad ji tarnautų bendrai tautos gerovei”, – pareiškė LiCS vadovybė.

Jos nuomone, dabartinė nacionalinio investuotojo steigimo sutartis vertintina kaip bandymas pažeisti Lietuvos žmonių interesus, Konstituciją, Europos Sąjungos teisę bei galiojančius Lietuvos Respublikos įstatymus ir de facto privatizuoti Lietuvos energetikos ūkį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Liberalcentristai nepritaria Atominės elektrinės įstatymo pataisoms"

  1. Arturas

    Prašome jūsų sumokėto pajamų mokesčio 2% skirti VŠĮ „Matymo centrui”. Tai jums nekainuos nei vieno lito. Daugiau informacijos rasite mūsų svetainėse. Jas lengvai rasite per Google įvedę žodžius MATYMO CENTRAS
    Padarykite bent vieną gerą darbą blogai matantiems studentams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.