Buvęs Čekijos prezidentas Havelas ligoninėje gydysis kelias dienas ar savaites

Buvęs Čekijos prezidentas Vaclavas Havelas dėl širdies veiklos sutrikimo ligoninėje gulės kelias dienas ar net savaites, pirmadienį pranešė naujienų agentūra ČTK.
71 metų V.Havelas į ligoninę dėl širdies rimto sutrikimo ir chroniško bronchito paūmėjimo buvo paguldytas šeštadienį.

Jo sveikata nuo to laiko pagerėjo, bet jis liks Prahos klinikinės ir eksperimentinės medicinos institute, kol gydytojai atliks įvairius tyrimus.

ČTK citavo direktoriaus pavaduotoją Michaelį Zelizko (Michaelį Zelizką), kuris sakė, kad V.Havelo darbo intensyvumas pastarosiomis dienomis prisidėjo prie jo sveikatos pablogėjimo.

Dramaturgas ir buvęs disidentas antikomunistas 1989 metais per taikią „aksominę revoliuciją”, kuri padarė galą keturis dešimtmečius trukusiam komunistų valdymui, buvo išrinktas Čekoslovakijos prezidentu.

1993 metais Čekoslovakijai skilus, jis tapo Čekijos prezidentu ir vadovavo šaliai iki 2003-iųjų. Per tą laiką Čekija integravosi į Vakarų Europą.

Pasitraukęs iš prezidento posto V.Havelas rėmė kovotojus už žmogaus teises tokiose šalyse kaip Kuba ir Mianmaras, be to, vėl pradėjo rašyti ir išleido naują pjesę, kuri turi būti pastatyta šiais metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.