Liberalų sąjūdžio valdžioje galimi pokyčiai

Ties politinės nebūties riba balansuojančio neįtakingo Liberalų sąjūdžio viduje kyla temperatūra – šioje partijoje prasideda kova dėl valdžios ir išlikimo.
Dabartiniam partijos pirmininkui, Seimo nariui Petrui Auštrevičiui mestas iššūkis. Į jo postą kito mėnesio pradžioje vyksiančiame partijos suvažiavime pasikėsins kitas iš partijos lyderių – Eligijus Masiulis. E.Masiulis ir kitas Seimo narys – Gintaras Steponavičius jau seniai partijos viduje neslepia nepasitenkinimo P.Auštrevičiumi. Šių ir kitų liberalų nuomone, P.Auštrevičius – silpnas ir nekūrybiškas partijos vadovas, rašo „Lietuvos rytas”.

Iki šiol buvo neaišku, kuris – E.Masiulis ar G.Steponavičius – mes iššūkį P.Auštrevičiui. Bet šiedu bendražygiai pagaliau išsiaiškino santykius – E.Masiulio pergalės atveju G.Steponavičiui greičiausiai tektų partijos vicepirmininko postas.

E.Masiulio kandidatūrą viešu laišku parėmė nemažai žinomų partijos narių. Į jo pusę stojo visi partijai atstovaujantys politikai Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, Kauno, Klaipėdos skyrių lyderiai, partijos atstovas Europos Parlamente Eugenijus Gentvilas.

„Nežinau, kokie mano šansai. Dabar jau vyksta rinkimų kampanija skyriuose ir vaizdas paaiškės jau priartėjus suvažiavimui. Palaikymą jaučiu. Kodėl einu? Nenoriu kalbėti apie motyvus. Savo alternatyvią viziją išdėstysiu suvažiavimo metu, o dabar galiu pasakyti, kad svarbiausias mano tikslas – atnaujinti partijos veiklą”, – dienraščiui sakė E.Masiulis.

Pats P.Auštrevičius viešai stengėsi nerodyti jausmų ir pasveikino jam iššūkį metusį kolegą

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.