Panemunės tilto statyboms besipriešinantys visuomenininkai gali turėti privačių interesų

Naujojo Panemunės tilto projektui prieštaraujantys visuomenės veikėjai numatomoje jį statyti vietoje gali turėti turtinių ir galimų politinių interesų, rašo dienraštis „Kauno diena”.
Kauno savivaldybėje vykęs būsimojo Panemunės tilto detaliojo plano viešasis svarstymas virto vietos gyventojų, nepritariančių planuojamoms statyboms, mitingu. Žmonės į posėdį atėjo nešini plakatais. Gyventojai prieštarauja, kad ateityje žemė bus paimta visuomenės poreikiams.

Tuo metu viena aktyviausių tilto statybos priešininkių Lietuvos žemės savininkų sąjungos koordinatorė Rūta Zabielienė įtariama turinti politinių ir turtinių interesų. Moteris yra Tėvynės sąjungos narė ir planuoja dalyvauti artėjančiuose Seimo rinkimuose, be to, būsimojo tilto vietoje jai ir jos giminaičiams grąžinta buvusi tėvo nuosavybė – 20 arų sklypas Tilto gatvėje. R.Zabielienei priklauso 10 arų.

Konservatorė pripažino, kad Panemunėje neseniai atgavo žemės sklypą, tačiau neigė, kad bandydama sustabdyti tilto projektą gina savo politinius ir turtinius interesus. Pasak jos, žemė iš tiesų reikalinga didiesiems prekybos tinklams – „Maximai” ir „Iki”.

Tuo metu Kauno vicemeras Rimantas Mikaitis R.Zabielienės kalbas vertina kaip elementarų politikavimą siekiant savų tikslų.

Anot savivaldybės specialistų, prieš penkerius metus nustatyta, kad Panemunės tiltas yra apverktinos būklės, todėl jį rekomenduota ne rekonstruoti, o pastatyti naują. Tam reikėtų visuomenės poreikiams paimti apie 7 hektarus teritorijos.

Panemunės gyventojai nesutinka su naujo tilto statybomis, todėl iki šiol nepavyksta patvirtinti jo detaliojo plano.

Dabartinis Panemunės tiltas pastatytas 1960 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Panemunės tilto statyboms besipriešinantys visuomenininkai gali turėti privačių interesų"

  1. pilietis

    jei zmogus gina savo turta tai jau politikavimas geras bajeris.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.