Tunka ne tik žmonės, bet ir šunys

„Nutukimas būdingas ne tik amerikiečiams, bet ir jų šunims. Tai visuotinis reiškinys”, – įsitikinęs Patrickas Loiseau, grupės „Pfizer Animal Health” rinkodaros direktorius Europai, Afrikai ir Vidurio Rytams. Tyrimai rodo, kad apie 25-40 proc. šunų kenčia nuo viršsvorio.

Šunų nutukimui plintant ir Europoje, labiau patyrę amerikiečių veterinarai ėmė raginti kolegas europiečius imtis veiksmingesnių kovos su šunų viršsvoriu priemonių.

Prieš 8 mėnesius JAV veterinarijos klinikas pasiekė preparatas „Pfizer Animal Health’s SLENTROL”, skirtas šunų svoriui reguliuoti. Nuo to laiko tūkstančiai keturkojų atsikratė nepageidaujamų kilogramų ir pradėjo aktyvesnį gyvenimo būdą.

„Slentrol” veikimo principas grindžiamas šeimininko įsipareigojimu duoti šuniui mažiau ėsti ir versti daugiau judėti, nes preparatas tik mažina šuns apetitą, bet rezultatai priklauso nuo savininko.

„Pirmiausia turime pakeisti šeimininko elgesį, kitaip negalėsime padėti nutukusiems šunims”, – įsitikinęs Scottas McCombas iš Arizonos veterinarijos klinikos „McQueen”. Kalbėdamasis su klientais apie šuns dietą ir fizinį aktyvumą jis dažnai girdi: „Duosiu jam mažiau ėsti”, bet šis pažadas retai įgyvendinamas. Šunų šeimininkai turi suvokti dietos būtinybę ir tai, kad jų pastangos pagerins augintinio sveikatą, kitaip niekas nepasikeis. Europos veterinarai taip pat suka galvas, kaip išspręsti šunų nutukimo problemą, tačiau retas šeimininkas į augintinio viršsvorį žiūri rimtai.

Neseniai „Pfizer” apklausė 1500 šunų savininkų iš Didžiosios Britanijos, Ispanijos ir Vokietijos. Apklausa parodė, kad tik 22 proc. jų mėgino ką nors daryti, kad augintinis imtų mesti svorį.

„Deja, Europos šunų augintojai nežino, kad šuns svoris gali gerokai viršyti normą. Apie viršsvorį jie sužino tik atvedę šunį pas veterinarą”, – apgailestauja Didžiosios Britanijos Kento klinikos veterinaras Andy Greenas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma .

1 atsiliepimas į "Tunka ne tik žmonės, bet ir šunys"

  1. gabija

    labai mielas ir grazus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.