Britanijoje pavogta 600 tūkst. žmonių duomenys

Didžiosios Britanijos premjerui Gordonui Brownui (Gordonui Braunui) vėl kilo nepatogumų, nes dingo maždaug 600 tūkst. žmonių duomenų, buvusių pavogtame Karališkųjų jūrų laivyno pareigūno nešiojamajame kompiuteryje.
Gynybos ministerijos teigimu, kompiuteris, kuriame sukaupta informacija apie asmenis, įstojusius į laivyną, jūrų pėstininkus ir aviaciją bei įstoti siekiančius, iš pareigūno buvo pavogtas Birmingame.

Vagystė įvykdyta itin nepatogiu metu D.Britanijos premjerui G.Brownui, kuris šiuo metu išvykęs į Indiją ir Kiniją. Jis norėtų pamiršti kelias panašias šiurkščias vyriausybės klaidas, dėl kurių jo populiarumas sumažėjo, sprendžiant pagal nuomonių apklausas.

Lapkritį Biudžeto ir muitinės departamente buvo prarasti duomenys apie 25 mln. pretendentų į vaiko pašalpą, dar po savaitės dingo informacija apie 3 milijonus besimokančiųjų vairuoti.

Praėjusį mėnesį buvo atskleista, jog iš kelių sveikatos fondų dingo medicininiai įrašai.

Naujausiu atveju dingusiame kompiuteryje surinkti duomenys apie šeimą ir paso informacija gali būti panaudota asmens tapatybės vagystėms.

Policijos teigimu, „vagystę nuodugniai ir profesionaliai tiria” pareigūnai, bendradarbiaujantys su Gynybos ministerija.

Vagystė įvyko sausio 9 dieną, tačiau apie ją paskelbta tik po devynių dienų, kad per anksti apie tai pranešus nebūtų įtakos tyrimui, informavo Gynybos ministerija.

Žiniasklaidoje pasirodę pranešimai apie saugumo spragas Gynybos ministeriją privertė persigalvoti.

Pranešime teigiama: „Pavogtajame nešiojamame kompiuteryje buvo asmeninė informacija apie maždaug 600 tūkst. žmonių, kurie arba išreiškė norą įstoti, arba jau yra įstoję į Karališkojo jūrų laivyno, Karališkųjų jūrų pėstininkų ar Karališkųjų oro pajėgų gretas”.

„Informacija apie kiekvieną asmenį nėra vienoda. Kai kuriais atvejais įraše pateikiama daugiau nei vien pavardė”, – priduriama pranešime.

Ministerija pripažino, jog „išsamesni yra jau pateikusių prašymą stoti į Pajėgas asmenų duomenys: paso informacija, draudimo numeris, vairuotojo pažymėjimo detalės, šeimos duomenys, gydytojų adresai ir sveikatos pažymėjimo numeris”.

Tokio didelio kiekio informacijos atskleidimas gali turėti siaubingų pasekmių bandant apsisaugoti nuo asmens tapatybės vagystės.

Bankai, kuriuose atidarytos minėtų asmenų sąskaitos gali nukentėti dėl tokios saugumo spragos, „įspėti kruopščiai tikrinti neleistiną prisijungimą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.