Buvęs Nazarbajevo žentas už akių nuteistas Kazachstane 20 metų kalėti

Teismas Almatoje antradienį už akių paskelbė nuosprendį prieštaringai vertinamam politikui ir verslininkui, buvusiam Kazachstano prezidento žentui Rachatui Alijevui.
Už anksčiau jam buvusio pavaldaus banko „Nurbank” vadovų pagrobimą jam skirta 20 metų kalėjimo bausmė.

R.Alijevas yra Austrijoje ir neigia kaltinimus, vadindamas juos kerštu už prezidento Nursultano Nazarbajevo kritikavimą.

Viena atsisakė išduoti 45-erių metų verslininką Astanai, motyvuodama tuo, kad teismas Kazachstane gali būti neteisingas.

N.Nazarbajevas pats asmeniškai leido iškelti baudžiamąją bylą žentui 2007 metais, o prezidento duktė Dariga Nazarbajeva netrukus išsiskyrė su savo vyru.

„Rachatui Alijevui paskirti 20 metų laisvės atėmimo bausmę konfiskuojant turtą be nuobaudos, atimant teisę dirbti valdžios institucijose ir bankų sistemoje trejus metus. Bausmę atlikti jis turi griežtojo režimo pataisos kolonijoje. Bausmės atlikimo laikas skaičiuojamas nuo jo sulaikymo dienos”, – perskaitė nuosprendį teisėjas Nurdila Seitovas.

R.Alijevas prarado turėtą įtaką, kai susiginčijo su uošviu prezidentu, valdančiu šalį nuo 1989 metų, ir apkaltino jį valdžios uzurpavimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.