Mičigane respublikonų pirminius rinkimus laimėjo Romney

Mičigane respublikonų pirminius rinkimus antradienį laimėjo Mittas Romney (Mitas Romnis), kuris įveikęs varžovą Johną McCainą (Džoną Makeiną) atgaivino savo kampaniją.

Chaotiškose respublikonų varžybose dėl partijos kandidato į JAV prezidentus statuso aiškaus favorito nėra, todėl buvusiam Masačusetso gubernatoriui M.Romney labai reikėjo pergalės su ekonominiais sunkumais susiduriančiame Mičigane, kad jo viltys patekti į Baltuosius rūmus nežlugtų po pirmųjų dviejų balsavimų, per kuriuos jis liko antras.

„Šis vakaras reiškia sugrįžimo pradžią, sugrįžimo Amerikai, – džiūgaujantiems šalininkams Sautfilde Mičigane sakė M.Romney. – Šis vakaras yra optimizmo pergalė prieš vašingtonišką pesimizmą”.

Suskaičiavus 89 proc. balsalapių buvo paskelbta, kad M.Romney Mičigane surinko 39 proc. balsų ir gerokai aplenkė J.McCainą, kuris gavo 30 proc. balsų. Trečioje vietoje su 16 proc. balsų liko buvęs Arkanzaso gubernatorius Mike’as Huckabee (Maikas Hakabis).

M.Romney pergalė Mičigane suintensyvino varžybas dėl galimybės per lapkričio rinkimus pakeisti prezidentą George’ą W.Bushą (Džordžą V.Bušą).

Pirmuosius tris reikšmingus respublikonų balsavimus laimėjo skirtingi pretendentai – Arizonai atstovaujantis senatorius J.McCainas praėjusią savaitę laimėjo Naujajame Hampšyre, o M.Huckabee sausio 3 dieną laimėjo Ajovoje.

„Naujajame Hampšyre vienai minutei pagalvojau, kad kampanija galbūt tampa lengvesnė, – Pietų Karolinoje, į kurią nuvyko dar prieš paskelbiant Mičigano rezultatus, sakė J.McCainas. – Galvoju, jog parodėme jiems, kad neatsisakome kovos”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.