Paauglė sukūrė milijoninį pelną duodantį verslą

Septyniolikmetė Ešli Kouls (Ashley Colles) valdo verslą, kuris duoda 1 mln. JAV dolerių pelno per metus.

Ešli vadovauja tinklalapiui „Whateverlife.com”, kurį atidarė būdama 14 metų, pasiskolinusi iš mamos aštuonis dolerius. Dabar tinklalapis duoda apie 1 mln. JAV dolerių per metus. Už šiuos pinigus Ešli įsigijo didelį namą, kurio pirmajame aukšte yra įrengtas jos kompanijos biuras, praneša „Yahoo”.

Ešli grafiniu dizainu susidomėjo anksti. Ji kūrė puslapių, talpinamų „Myspace.cm”, dizainą savo draugams. Jai pavykdavo sukurti linksmus, spalvingus paveikslėlius su širdelėmis, kurias Ešli ypač mėgo. Šalia ji įdėdavo citatas iš populiarių dainų, atitinkančių tinklalapio profilį. Iš viso „Whateverlife.com” buvo sukurti 3 tūkst. puslapių modeliai. Trečdalį iš jų Ešli nupiešė pati.

Kasdien tinklalapį aplanko apie milijoną žmonių. Ši aplinkybė sudomino reklamos įmones. Pirmasis Ešli gautas čekis buvo su 2 tūkst. 700 JAV dolerių, antrasis – 5 tūkst. JAV dolerių ir trečiasis – dešimt tūkstančių JAV dolerių. Kai ėmė plaukti pirmieji pinigai, Ešli mama suabejojo, ar iš to galima uždirbti nuolat. Tačiau Ešli buvo įsitikinusi, kad jai pavyks. Ir ji buvo teisi. Čekiai plaukė vienas po kito, verslas augo ir galiausiai jie sutaupė pakankamai lėšų, kad įsigytų namą su keturiais miegamaisiais, kur gyvena ir šiuo metu.

Ešli pasamdė savo motiną Lindą padėti jai valdyti verslą ir dar tris savo geriausias drauges. Ji apmokė jas dizainerio meno ir kiekviena jų dabar turi atlikti ne mažiau kaip 25 dizaino užsakymus per savaitę.

Skirtingai nuo daugelio suaugusiųjų, Ešli nepasidavė pagundoms, kurias siūlo turtai. Ji sau nustatė 3 tūkst. JAV dolerių per metus atlyginimą, ir be namo, daugiau jokių stambių pirkinių sau neleido.

„Nežinau, kaip tai paaiškinti, – sako Ešli. – Pirmas suvokimas, kad tu turi didžiules pinigų sumas ilgainiui nueina į antrą planą. Taip, žinoma, tu gali nusipirkti kažką įmantraus, bet aš galiu be daug ko apsieiti. Man patinka investuoti į savo verslą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Paauglė sukūrė milijoninį pelną duodantį verslą"

  1. lopas

    3 tukstanciai PER METUS atlyginimas !!!!Ar ne nesamone Amerikoj

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.