G.Kirkilas: atominės elektrinės įstatymo pataisos galėtų būti priimtos kitą savaitę

Premjeras Gediminas Kirkilas tikisi, kad naujos atominės elektrinės įstatymo pataisos galėtų būti priimtos kitą savaitę, jei Seimas nutartų dar kartą pratęsti rudens sesiją.
„Mes kalbamės su visomis partijomis ir frakcijomis, galbūt bus ir pasiūlymų, juos galima komitetuose apsvarstyti ir po to pateikti Seimui ir pritarti. Galimos pataisos dabar teikiamam įstatymui, kurios dar sustiprintų garantijas”, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė G.Kirkilas.

Anot jo, Vyriausybė ir socialdemokratai nemėgins sprendimą Seime „prastumti” net ir turėdami daugumą, bus siekiama platesnio konsensuso, nes atominės elektrinės projektas yra nacionalinis, o ne kokios nors vienos partijos projektas: „Pratęsus sesiją dar savaite tokio pataisos galėtų būti priimtos”.

Pratęsta rudens sesija baigiasi sausio 18-ąją, tačiau siūloma ją pratęsti iki sausio 25-osios arba vasarį surengti neeilinę sesiją.

Seimas antradienį pradėjo svarstyti Atominės elektrinės įstatymo pataisas, kuriomis siūloma nacionalinį investuotoją kurti steigiant naują patronuojančią įmonę „Leo LT”, o ne „Lietuvos energijos” pagrindu, kaip buvo nuspręsta pernai birželį.

Tačiau opozicinė konservatorių frakcija priešinasi projektui bei reikalauja, kad Vyriausybė išsiderėtų daugiau garantijų, jog „NDX energija” nepasitrauks iš projekto, kol bus pastatyta atominė elektrinė.

„NDX energija” tvirtina, kad derybos yra baigtos ir ji neketina derėtis iš naujo. Jei Seimas nebepritartų įstatymo pataisoms bei sutarčių projektams, VP dešimtuko valdoma įmonė grasina parduoti VST akcijas kitam investuotojui, su kuriuo Vyriausybė galėtų derėtis iš naujo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.