Atidaryta sąskaita mokytojams remti

Susirūpinę planuojamo neterminuoto streiko pasekmėmis, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) atstovai nusprendė įsteigti streikų fondą pedagogams remti.

Praėjusią savaitę vykusiame LŠDPS Žemaitijos regiono koordinacinės tarybos posėdyje oficialiai patvirtinta neterminuoto pedagogų streiko pradžios data – kovo 3-oji.

Šalies pedagogams atstovaujanti profesinė sąjunga laikosi tų pačių reikalavimų Vyriausybei – nedelsiant didinti pedagogų atlyginimus 20 procentų ir dar 30 procentų juos pakelti nuo šių metų liepos mėnesio.

Anot LŠDPS pirmininko pavaduotojo Eugenijaus Jesino, prie planuojamo neterminuoto streiko turėtų prisijungti gerokai daugiau pedagogų, kadangi profesinė sąjunga sulaukė kitų dviejų mokytojams atstovaujančių organizacijų – Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos bei Krikščioniškosios švietimo darbuotojų profesinės sąjungos – palaikymo.

Nuogąstaudami, kad neterminuotam streikui ryžęsi pedagogai neliktų nuskriausti, – LŠDPS duomenimis, nemažai daliai trijų dienų streike dalyvavusių mokytojų atlyginimai nebuvo sumokėti, – profsąjungiečiai ėmėsi ieškoti būdų, kaip juos paremti.

„Nusprendėme įsteigti streikų fondą. Jau atidaryta streikuojantiems pedagogams remti skirta sąskaita Mažeikių susivienijimo vardu. Kitą mėnesį pasirašysime sutartį su telekomunikacijų bendrove dėl trumpųjų numerių įsigijimo. Fondo lėšoms administruoti išrinktas specialus komitetas”, – sakė E. Jesinas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

13 atsiliepimų į "Atidaryta sąskaita mokytojams remti"

  1. ela

    saunu, bet reikalinga mokytoju vienybe streikuojant

  2. Vytas

    Teisingai. Bent tais keliais litais streikuojančius galėtų paremti nestreikuojantys mokytojai. Aš paremsiu.

  3. vytui

    o kodel tu nestreikuoji, jei esi mokytojas?

  4. :)

    😀 remti????

  5. Mina

    Saunu!Tai atidarykit saskaitas visiems egzistuojantiems: pensininkams,invalidams,jaunoms seimoms su vaikais ir be ju,bedarbiams,vaikams,kuriu tevai nemoka alimentus ir mamos su vaikais turi isgyventi,galu gale-bomzams !Valio!
    Duokit visiems europietiskas algas ir pasalpas,visa kita -europietiska mes jau turim!

  6. Gerai raso Mina

    O tai visi kiti , isskyrus mokytojus , tai jau patenkinti atlyginimais ?Kiti dirba pilna darbo diena , atostogu teturi gal 24 dienas , ne taip kaip nekurie du menesius ir butinai vasara !!!Tas mokytojo darbas kaip darbas , kaip 1000 kitu , nezinau , kuo jie cia jau taip gerbtini ?

  7. Gerai

    Gerai atidaryti saskaita mokytojams, tik reikia internete paskelbti kiekviena imoka, kad visi zinotu kiek paaukota pinigu. kad pinigeliai nenukeliautu kur nereika.

  8. Bronius

    Nesuprantu ko jiems truksta? Kiti nieko negauna ir nestreikuoja. Vasaros atostogu metu, kai reiktu stovyklose kad su vaikais padirbetu, ju su ziburiu nesurasi. Pirmas klausimas buna , o kiek mokesi? O kur jaunimo patriotinis auklejimas? Kiek suprantu mkytojams tas visai nerupi! Tegu streikuoja – neremkit ju, neuzsidirbo. Moraline puse ju dar labai zema!

  9. Alio

    O kodel musu turtuoliai,valdzios vyrai ir seimo nariai mokytoju neremia?
    Gal mazai gauna,ar patiems dar truksta?

    😕

  10. Zan zibaras

    O kas parems kultūros darbuotojus, kurių alga nesiekia 1000 litų, gal komunistas Kurkulis su savo, taip vadinamų, socialdemokratų grupuote?

  11. butu neblogai

    jei kirkilas nenori didinti algu, tai gal abu su zakaitiene paremtu streikuojancius mokytojus?

  12. ka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    o kas rems tuos,kurie minimalu gauna.Nesvajokit. 🙄

  13. cha

    visi gauname lietuviskas algeles,o kainos kaip uzsieny(dar kai kas ten pigiau).Taip kad…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.