Norvegų paauglys paskelbė vaizdajuostę su grasinimu mokyklai

15-metis norvegų paauglys interneto svetainėje „YouTube” paskelbė vaizdajuostę su grasinimu savo mokyklai, panašią į tuos grasinimus, kurie buvo paskelbti pernai maždaug tuo metu, kai įvyko žudynės vienoje kaimyninės Suomijos mokykloje, pirmadienį pranešė policija.
Suomių moksleivis, kuris nušovė aštuonis žmones, tuos grasinimus paskelbė prieš žudynes lapkričio mėnesį. Tą patį mėnesį, tik kiek vėliau, Norvegijos policija sulaikė vieną įtariamąjį apklausai dėl grasinimų mokyklai.

Po minėtos naujausios vaizdajuostės pasirodymo „YouTube”, sekmadienį vakare savo namuose buvo areštuotas vienas Cheno mokyklos Rytų Norvegijoje moksleivis, be to, policija iš namų paėmė tam tikros medžiagos.

„Vienas Cheno mokyklos moksleivis prisipažino paskelbęs „YouTube” vaizdajuostę su grasinimais mokyklai”, – sakė Liorenskogo policijos atstovas Jensas Bruunas (Jensas Brunas).

Dėl įtariamojo jauno amžiaus jis buvo paleistas namo, o pirmadienį bus iškviestas apklausai, nurodė policija.

Lapkritį „YouTube” buvo paskelbti grasinimai Erdalo mokyklai Vakarų Norvegijoje.

Anksčiau lapkritį 18-metis suomis Pekka-Ericas Auvinenas (Peka Erikas Auvinenas) savo mokykloje Suomijoje nušovė šešis moksleivius ir du darbuotojus. Kelios dienos prieš žudynes jis internete buvo paskelbęs tokius savo planus.

Po tų žudynių Suomijoje pasirodė daugiau tokių pačių grasinimų mokykloms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.