Iš Irako vėliavos bus išimta Saddamo ranka įrašyta malda

Šeštadienį Irako parlamentui buvo pateiktas įstatymo projektas, pagal kurį ketinama iš šalies vėliavos išimti Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) ranka rašytą Dievo pagarbinimą ir pakeisti trijų žalių joje esančių žvaigždžių simboliką.
Irako vėliavoje vis dar yra nuverstojo diktatoriaus ranka rašyti žodžiai „Dievas yra didis” (Allahu Akhbar), o trys žvaigždės oficialiai simbolizuoja vienybę, laisvę ir socializmą – S.Husseino partijos „Baath” šūkį.

Pagal naująjį Vėliavos įstatymą, kuris pirmą kartą parlamente bus svarstomas šeštadienį, pagarbinimas bus įrašytas geltona spalva, arabiškais Kufi rašmenimis, o žvaigždės simbolizuos taiką, toleranciją ir teisingumą.

„Irako parlamentas Vėliavos įstatymą pirmą kartą svarstys šeštadienio posėdyje, – sakė Naseeras al-Isawi (Nasiras Isavis), sadristams atstovaujantis parlametaras. – Įstatymas bus priimtas po antrojo svarstymo artimiausių keturių dienų laikotarpiu”.

Anot jo, naujasis įstatymas galios metus, po to bus dar kartą peržiūrėtas.

S.Husseinas iš valdžios buvo nuverstas per JAV invaziją 2003 metais. 2006 metų gruodį už nusikaltimus žmonijai jam buvo įvykdyta mirties bausmė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.