Kremlius patvirtino „vanago” Rogozino paskyrimą atstovu prie NATO

Prezidentas Vladimiras Putinas savo įsaku Rusijos nuolatiniu atstovu prie NATO Briuselyje paskyrė nacionalistinių pažiūrų politiką Dmitrijų Rogoziną, ketvirtadienį praneša Kremliaus spaudos tarnyba.

43-ejų metų D.Rogozinas šiame poste pakeis 57-erių metų Konstantiną Tockį.

Trečiadienį buvo sužinota, jog NATO sutiko, kad D.Rogozinas būtų paskirtas Rusijos nuolatiniu atstovu šioje organizacijoje.

Kaip pranešė agentūrai”Interfax” šaltiniai Rusijos nuolatinėje atstovybėje Šiaurės Atlanto aljanse, gauta „oficiali sutikimo nota”, kad būtų paskirtas D.Rogozinas.

Apie nacionalizmo šalininko ir nepalankaus Vakarams D.Rogozino paskyrimą į NATO pirmą kartą buvo pranešta praėjusių metų spalį. Tada informuoti šaltiniai teigė, jog V.Putinas pasirašė atitinkamą įsaką.

Kremliaus spaudos tarnybos atstovas ketvirtadienį nepatikslino, kada buvo pasirašytas įsakas.

D.Rogozinas vadovavo partijai „Tėvynė”, kuri parlamento rinkimuose 2003 metais netikėtai pasiekė gerų rezultatų po agitavimo kovoti su nelegaliais imigrantais.

Politikas, kurį laiką vadovavęs Dūmoje tarptautinių reikalų komitetui, ragino Rusiją didinti karines išlaidas, įžvelgdamas, kad Šiaurės Atlanto aljanso plėtra kelia grėsmę.

Rusijos naujienų agentūros 2004 metais citavo D.Rogozino žodžius, kad NATO yra JAV įrankis”gana agresyviai” politikai vykdyti.

Antivakarietiška retorika garsėjantis D.Rogozinas ypač nežabotai liejo tulžį ant naujų Aljanso narių – Estijos ir Latvijos.

Rusija įtaria, kad NATO siekį plėstis į Rytus padiktavo ketiniams sumažinti Maskvos įtaką regione.

2006 metais D.Rogozinas pasitraukė iš aukščiausių partijos postų, ir „Tėvynės” aktyvistai šitai aiškino tuo, kad Kremlius šiam politikui, Maskvos valstybinio universiteto žurnalistikos fakulteto absolventui, pavydi didėjančio populiarumo ir todėl daro jam spaudimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.