A.Kundrotas gynė visuomenės interesus

Postą paliekantį aplinkos ministrą Arūną Kundrotą premjeras Gediminas Kirkilas vertina kaip gerą ministrą ir tikina, kad jis gynė visuomenės interesus.
„Visą laiką yra ginčai, yra įtampa. Juo labiau, kad taip sparčiai augant ekonomikai, aišku, interesų grupių spaudimas nuolat didėja, ypatingai pajūryje”, – Žinių radijui sakė G.Kirkilas.

Jo teigimu, aplinkosauga visada yra iššūkis.

„Aš manau, kad ji (Aplinkos ministerija – BNS) iki šiol apgynė tuos interesus. Ne vieną kartą ir nemažai yra atvejų teismuose, ir ginčai vyksta. Tačiau pats ministro sprendimas po septynerių metų darbo Vyriausybėje pasitraukti priimtas įvertinus ir visas kitas aplinkybes, ne vien tik šitą priežastį. Yra ir šeimyninės aplinkybės, ir nuovargis šioks toks”, – sakė premjeras.

Jis patvirtino nemanantis, kad svarbiausia A.Kundroto atsistatydinimo priežastimi galėjo tapti kritika dėl lėto Europos Sąjungos paramos lėšų panaudojimo.

„Aš nepasakyčiau, kad ten yra absoliučiai tragiška padėtis. Iš tikrųjų, aplinkosaugos objektai yra sudėtingesni nei kiti, brangsta medžiagos, brangsta darbo jėga, be to, tai nėra tik Aplinkos ministerijos reikalas, iš dalies tai yra ir konkrečių savivaldybių atsakomybė. Bet mes esame gerokai pasistūmėję ir aš neabejoju, kad mes aplinkosaugos srityje per šiuos metus tai, kas skirta 2004-2006 metų perspektyvai, įsisavinsime. Aš manau, kad dabar esame apie 82 proc. paramos šioje srityje įsisavinę”, – sakė G.Kirkilas.

Apie pasitraukimą iš ministro posto A.Kundrotas pranešė šią savaitę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "A.Kundrotas gynė visuomenės interesus"

  1. Sklepas

    Kirkilas pataikauja. Kundrotas,matyt,buvo nuolankus tarnas. Jo balso nesigirdėjo. Nelegalios statybos gamtosaugos zonose išplito masiškai. Vedlys partijos juk statybininkas ir biznierius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.