Policijos areštinės sulaukia vis daugiau neblaivių vairuotojų

Lietuvos įstatymų griežtumą už vairavimą neblaiviam ir kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus pajuto mažiausiai penki vairuotojai, kurie atsidūrė arba artimiausiu metu atsidurs už grotų.
Pasvalio policijos areštinėje administracinį areštą šiuo metu atlieka du „kelių ereliai”.

Nuo sausio 1-osios, kai įsigaliojo Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos, sugriežtinusios nuobaudas nedrausmingiems vairuotojams, Pasvalyje areštu jau nubausti du vairuotojai.

Sausio 1 dieną Narteikių kaime policijos pareigūnai sustabdė neblaivų Švobiškio kaimo gyventoją 27 metų V.B. Jam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,8 promilės.

Paaiškėjo, kad švobiškietis turėjo galiojančią nuobaudą ir dar nebuvo sumokėjęs jam skirtos 3000 litų baudos už ankstesnį Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Į tai atsižvelgęs Pasvalio rajono apylinkės teismas pažeidėjui skyrė 20 parų administracinio arešto. Nedrausmingas vairuotojas šiuo metu yra laikomas policijos areštinėje, kur atlieka teismo skirtą bausmę.

Sausio 2 dieną Pasvalio pareigūnams įkliuvo dar vienas pažeidėjas.

Pasvalyje, Mūšos gatvėje, buvo sustabdytas Biržų rajono Mieliūnų kaimo gyventojas 26 metų D.Ž. Vyras vairavo transporto priemonę neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Be to, D.Ž. turi 17 galiojančių nuobaudų ir nėra sumokėjęs baudų, kurių suma siekia apie 10 tūkst. litų. Teismas šiam pažeidėjui taip pat skyrė 20 parų areštą.

Abu vairuotojai vairavo ne savo automobilius.

Pareigūnai sako, kad jeigu šie vairuotojai įklius dar kartą, bus konfiskuoti jų vairuoti automobiliai.

„Protingas žmogus turėtų pagalvoti, kas jo laukia – juk sankcijos iš ties griežtos”, – BNS sakė Pasvalio policijos viršininkas Marius Jablonskas.

Policijos areštinė laukia ir 20-mečio Latvijos piliečio. Važiuodamas automobiliu Švenčionių rajone, neblaivus latvis sukėlė avariją.

Sekmadienį Latvijos pilietis G.E. Švenčionių rajone, Družilių kaime, vairavo transporto priemonę.

Jis nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ribų ir atsitrenkė į pakelės medį. Eismo įvykio metu buvo apgadintas automobilis.

Pasak Švenčionių policijos, vairuotojui buvo nustatytas 2 promilių girtumas.

Švenčionių rajono apylinkės teismas priėmė nutarimą ir skyrė Latvijos piliečiui 15 parų trukmės administracinį areštą.

Tačiau bausmės jaunas vyras neatlieka – transporto vagystes tiriantys Vilniaus kriminalinės policijos pareigūnai jį įtaria mašinos vagyste.

Įtariama, kad automobilis „Volkswagen Golf”, kuriuo latvis pateko į avariją, sekmadienį buvo pavogtas iš gatvės Vilniuje.

Į Švenčionis atvykę sostinės kriminalistai latvį išsigabeno apklausai. Trečiadienį bus prašoma teismo suimti nusikaltimu įtariamą užsienietį.

Net jeigu ir bus suimtas ikiteisminiame tyrime, administracinį areštą už Lietuvos pažeistas Kelių eismo taisykles užsienietis turės atlikti.

Švenčionių policininkams įkliuvo ir neblaivus dviratininkas. Jis buvo sulaikytas praėjusį šeštadienį.

Pasak policijos, dviratininkui nustatatytas 1,44 promilės girtumas. Jam gresia bauda nuo 300 litų iki 500 litų.

Kad visuomenė vis labiau tampa nepakantesnė neblaiviems vairuotojams, rodo įvykis Mažeikiuose.

Pirmadienio vakarą 21 val 50 min. į Mažeikių r. policijos komisariatą paskambino susirūpinęs gyventojas ir pranešė, kad iš kavinės „Roala” kiemo išvažiuoja automobilis „Mazda 323”. Skambinusysis įtarė, kad vairuotojas gali būti neblaivus.

Naktinis patrulis operatyviai sulaikė įtartiną „Mazda 323” automobilį.

Paaiškėjo, kad už automobilio vairo sėdi visiškai girtas 27 metų Antanas.

Pasak policijos, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – net 5,73 promilės alkoholio. Šis vairuotojas teturi 3 metų vairavimo patirtį.

Mažeikiškiui gresia bauda nuo 2 iki 3 tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Mažeikiuose per septynias šių metų dienas už vairo sėdo 8 vairuotojai, kai pernai per tą patį laikotarpį vairavo 5 neblaivūs vairuotojai.

Nuo praėjusio penktadienio Šiaulių miesto policijos areštinėje dienas leidžia neblaivus avariją sukėlęs vairuotojas.

36 metų šiauliečiui pirmajam mieste pritaikytos nuo metų pradžios įsigaliojusius

Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Šiaulietis Daimundas I. praėjusį trečiadienį vairuodamas automobilį „Volkswagen Golf” Gegužių gatve, tie 54-uoju namu jo nesuvaldė, kliudė kelkraštyje stovėjusį automobilį. Šis nuo smūgio trenkėsi į prieš jį stovėjusią transporto priemonę.

Avarijos kaltininkas iš įvykio vietos pasišalino.

Policijos pareigūnai netrukus pagal liudytojų parodymus sulaikė bėglį. Nuo jo sklido alkoholio kvapas. Alkoholio tikrintuvu buvo nustatytas 1,73 promilių girtumas.

Vyrui buvo surašyti du administracinių teisės pažeidimų protokolai: vienas – už tai, kad pasišalino iš eismo įvykio, kitas – kad būdamas neblaivus sukėlė eismo įvykį ir apgadino du automobilius.

Administracinė byla buvo išnagrinėta Šiaulių miesto apylinkės teisme.

Teismo sprendimu pažeidėjui buvo skirtas 15 parų administracinis areštas ir 3 metams atimta teisė vairuoti transporto priemonę.

Iš karto po bylos nagrinėjimo vyras buvo nuvežtas į Šiaulių miesto policijos areštinę ir uždarytas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.