Lietuvis gelbės į skolas įklimpusį lenkų klubą

Lietuvos verslininkas Algimantas Breikštas kratosi Lodzės LKS gelbėtojo etiketės, bet darys viską, kad vienam seniausių Lenkijos klubų šį sezoną netektų atsisveikinti su šalies elitine futbolo lyga.

Praėjusią savaitę „Vilniaus” futbolo klubo savininkas ir prezidentas A.Breikštas oficialiai tapo LKS komandos vienu pagrindinių akcininku, kai dalyvaujant juristams pasirašė akcijų pirkimo sutartį. Buvęs LKS savininkas Danielis Goszynskis pripažino, kad sandorio suma viršijo 4 mln. zlotų.

Klubo situacija – sudėtinga.
Lenkijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad įsigydamas LKS akcijų A.Breikštas šį klubą išgelbėjo nuo galimo bankroto, nes komanda buvo likusi be lėšų. LKS turi apie 1 mln. litų skolų. Klubas nėra atsiskaitęs su futbolininkais, yra skolingas viešbučiams ir už transporto paslaugas.

„LKS turi problemų, bet konkrečios sandorio sumos įvardyti negaliu, nes ši informacija yra konfidenciali. Lenkijoje nesitikiu greito pelno. Šio sezono pagrindinį tikslą apibūdinti nesunku – komanda neturi iškristi į Lenkijos antrą divizioną. Darysime viską, kad taip neįvyktų”, – LŽ kalbėjo A.Breikštas.

Lenkijos čempionato žiemos pertrauką LKS pasitiko priešpaskutinėje, 15-oje vietoje. Per 17 turų ši Lodzės ekipa surinko tik 11 taškų: dvejos rungtynės laimėtos, penkerios baigtos lygiosiomis ir patirta dešimt pralaimėjimų. LKS futbolininkai iš visų čempionate dalyvaujančių komandų įmušė mažiausiai įvarčių – aštuonis.

Bus daug naujų žaidėjų

A.Breikštas yra antrasis Lietuvos verslininkas, įsigijęs užsienio futbolo klubo akcijų. Prieš keletą metų Vladimiras Romanovas tapo Edinburgo „Hearts” savininku. Dabar šis Škotijos klubas, į kurį iš „Kauno” perėjo daug futbolininkų, išgyvena didelę krizę ir šalies pirmenybėse nusmuko į priešpaskutinę lentelės poziciją.

Kodėl A.Breikštas ryžosi investuoti į sunkioje situacijoje atsidūrusią Lenkijos komandą?

„Esu sukaupęs patirties futbolo versle. Turių partnerių Brazilijoje, iš kur galima atsivežti neblogo lygio žaidėjų, o „Vilniaus” komandoje yra perspektyvių jaunų futbolininkų”, – taip į šį klausimą atsakė A.Breikštas. Prieš tapdamas „Vilniaus” savininku jis buvo Marijampolės „Sūduvos” klubo prezidentas.

A.Breikštas sakė, kad po atostogų į pirmą LKS treniruočių stovyklą atvyks apie 10 naujų futbolininkų, tarp kurių bus lietuvių ir brazilų. Prieš vasario 23-iąją atnaujinamas Lenkijos pirmenybės LKS treniruočių stovykla bus surengta Turkijoje.

„Visų naujų komandos žaidėjų dar negaliu įvardyti. Tačiau jau aišku, kad į Lenkiją vyks šalies jaunimo rinktinės gynėjas Georgas Freidgeimas, buvęs „Vilniaus” atakų lyderis brazilas Kleyras, kuris pernykštę vasarą buvo paskolintas Rumunijos komandai. Į LKS bus kviečiami ne tik „Vilniaus”, bet ir kitų Lietuvos klubų žaidėjai”, – kalbėjo naujasis lenkų klubo akcininkas iš Lietuvos.

Beje, buvęs „Vilniaus” klubo futbolininkas Mindaugas Panka nuo pernykštės vasaros Lenkijoje žaidžia kitame Lodzės klube – „Widzew”.

Teks dalyti laiką

Prieš pernykštį sezoną A.Breikštas kalbėjo, kad „Vilniaus” tikslas laimėti A lygos pirmenybes. Šis sostinės klubas, kurio pagrindą sudarė iš Brazilijos atsivežti futbolininkai, sezoną pradėjo įspūdingai ir laimėjo pirmąjį šalies čempionato ratą.

Viskas aukštyn kojomis apsivertė baigiantis antrajam ratui. Birželio pabaigoje „Vilniaus” klubas be Lietuvos futbolo federacijos leidimo išvyko į turnyrą Austrijoje. Vilniečiai liepos 1-ąją neatvyko žaisti A lygos varžybų į Šiaulius. Už tai sostinės klubui įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:3.

Tada A.Breikštas teigė, kad „Šiaulių” klubo vadovai buvo davę žodinį sutikimą atkelti šias varžybas, bet vėliau, kai vilniečiai jau buvo patvirtinę savo atvykimą į Austriją, poziciją pakeitė.

Šis incidentas A.Breikštui galėjo tapti pretekstu atsisakyti visų legionierių ir remtis tik jaunais Lietuvos futbolininkais. Mat kiek vėliau „Vilniaus” savininkas pripažino, kad klubas susidūrė su finansiniais sunkumais. „Vilnius” 2007 metų Lietuvos čempionatą baigė septintojoje vietoje. Per paskutinį, ketvirtąjį ratą ši komanda surinko tik 4 taškus.

„Šių metų sezoną „Vilniaus” komandos pagrindą taip pat sudarys jauni žaidėjai. Tūkstančiu procentų garantuoju, kad komanda dalyvaus A lygos pirmenybėse, kurioms įtemptai rengiasi. Man reikės dalyti laiką tarp dvejų klubų – savaitę būsiu Lietuvoje, savaitę – Lenkijoje”, – teigė A.Breikštas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.