„Darbiečiai”: A. Kundrotas – nebereikalingas mauras, atlikęs savo darbą

Vertindamos aplinkos ministro Arūno Kundroto sprendimą pasitraukti iš savo posto, Darbo partijos frakcijos seniūnė Virginija Baltraitienė ir šios frakcijos narė Loreta Graužinienė teigia, kad jo pasitraukimas šiomis dienomis nėra atsitiktinis.

„Pasitvirtino Seime seniai sklidusios kalbos, kad tarp konservatorių ir socialdemokratų buvo susitarimas dėl aplinkos ministro. Panašu, kad šis susitarimas įvykdytas, todėl A. Kundrotas pasitraukė”, – teigia L. Graužinienė.

„Darbietės” primena, kad Darbo partijos frakcija inicijavo pirmą interpeliaciją A. Kundrotui dėl to, kad jis dalyvavo Algirdo Brazausko Vyriausybėje privatizuojant „Alitą” ir pažeidė Konstituciją. „Darbiečiai” taip pat palaikė antrą interpeliaciją aplinkos ministrui.

„A. Kundrotas turėjo dvi progas garbingai pasitraukti iš savo posto, nesutepęs savo munduro ir nesugadinęs partijos reputacijos – prieš pirmą arba antrą interpeliaciją. Kodėl jis to nepadarė anksčiau, o pasitraukė būtent šiandien? Galima manyti, kad tada dar nebuvo įvykdyti kažkokie susitarimai”, – teigia V. Baltraitienė.

Aplinkos apsaugos sistemą A. Kundrotas tvarkė nuo 2001 m. „Per septynerius metus problemų šioje srityje nesumažėjo, o tik padaugėjo. Manau, kad pasitraukdamas jis turi prisiimti atsakomybę ir už susikaupusias problemas, kurių nesugebėjo išspręsti”, – sako Darbo partijos frakcijos seniūnė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.