ABBA muziejuje bus galima kurti vaizdo klipus

Benny, pasikalbėjęs su kitais trimis ABBA nariais, atsakė teigiamai. „Mes manome, kad tai puiki idėja. Tad pirmyn!”

Netrukus Stokholme apsilankę legendinės švedų grupės ABBA gerbėjai turės kur praleisti didelę dalį laiko. Po metų Švedijos sostinėje bus atidarytas modernus šio popdievaičių ketvertuko muziejus.

Jame bus ne tik vaškinės grupės narių Agnethos, Benny, Bjorno bei Anni-Fridos figūros, eksponuojamos nuolat skambant ABBA dainoms. Tikinama, kad ABBA muziejus bus šiuolaikinis ir interaktyvus. „Čia galima bus nueiti visą ABBA šlovės kelią – nuo tada, kai grupė susikūrė, kai pirmą kartą susitiko Bjornas ir Benny, nuo pergalės Eurovizijos konkurse Braitone iki to, kuo grupės nariai gyvena šiandien”, – dienraščiui pasakojo Ewa Wigenheim-Westman.

Ji kartu su savo vyru Ulfu West­manu tapo muziejaus steigimo iniciatoriais. 2004 metų rudenį ši švedų pora apsilankė „The Beatles” muziejuje Liverpulyje. Ir uždavė sau visiškai logišką klausimą: o kodėl Stokholme nėra analogiško žinomiausios visų laikų švedų grupės ABBA muziejaus?

E.Wigenheim-Westman asmeniškai pažįsta vieną grupės narių Benny Anderssoną. Ewa įtikinėjo jį leisti steigti tokį muziejų. Pirmasis jo atsakymas buvo griežtas: „Ne!” Vis dėlto ilgainiui Benny, pasikalbėjęs su kitais trimis ABBA nariais, atsakė teigiamai. „Mes manome, kad tai puiki idėja. Tad pirmyn!” – vieną gražią dieną pareiškė Benny.

Kol jis ir kiti neapsigalvojo, West­­manų šeima ėmėsi darbo ir 2006 metų pabaigoje oficialiai paskelbė, kad Stokholme atsiras švedų muzikinės legendos muziejus.

Planuojama, kad iškilmingas muziejaus atidarymas įvyks 2009 metų pavasarį. Jam jau parinktas pastatas. Tai centrinėje miesto dalyje, vienoje iš dešimčių „šiaurės Venecija” kartais vadinamo Stokholmo krantinių stūksantis didžiulis trijų aukštų raudonų plytų namas, kurio pavadinimas „Stora Tullhuset”, išvertus iš švedų kalbos, reiškia „Didysis muitinės pastatas”.

Šiame XX amžiaus pradžios art deco stiliumi puoštame name išties ilgą laiką buvo įsikūrusios muitinės tarnybos. Bet prieš kelerius metus tų patalpų muitinei jau nebeprireikė, todėl Stokholmo uosto vadovybė sutiko šį namą išnuomoti ABBA muziejaus įkūrėjams.

„Pagal paveldo taisykles mums negalima keisti šio istorinio pastato išorės. Ji išliks išpuošta art deco stiliaus ornamentais. Bet viduje viskas bus visai kitaip nei muitinės laikais”, – tikino E.Wigenheim-Westman.

Pasak jos, muziejaus lankytojai turės galimybę sukurti ABBA dainos vaizdo klipą, įrašyti šios grupės dainą savo balsu, kurti muziką, šokti, dainuoti, susipažinti su grupės gautais gausiais apdovanojimais, pamatyti jos narių kostiumus ir instrumentus. Muziejuje taip pat veiks didžiausia pasaulyje su ABBA susijusių suvenyrų parduotuvė.

Nors Agnetha, Benny, Bjornas bei Anni-Frida išsiskyrė jau prieš 25 metus ir nedainavo kartu netgi per Eurovizijos 50-metį, visi jie sveikino būsimojo muziejaus idėją ir neatmetė galimybės dalyvauti ceremonijoje ankstyvą 2009-ųjų pavasarį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.