„Ford” įvardino pageidautiną „Jaguar” padalinio pirkėją

Indijos automobilių gamintoja „Tata Motors” yra labiausiai pageidautinas „Ford Motor Co.” padalinių – „Jaguar” ir „Land Rover” – pirkėjas, pranešė amerikiečių kompanijos atstovai. „Tata Motor” ir „Ford Motor” pradėjo derybas, kurių metu bus svarstomos sandorio detalės.

Pasak „Ford Motor” atstovų, šalys ketina derybų metu aptarti sutartį, kurioje bus atsižvelgta į kiekvienos jų interesus, praneša „Associated Press”.

Į prekių ženklus „Jaguar” ir „Land Rover”, kuriuos abu drauge „Merrill Lynch” įvertino 1,5 mlrd. JAV dolerių suma, pretenduoja Indijos automobilių gamintoja „Tata Motors” ir jos konkurentė, taip pat iš Indijos „Mahindra & Mahindra”, susijungusi su investicine kompanija „Apollo”.

„Ford” įsigijo „Jaguar” 1989 m. už 2,5 mlrd. JAV dolerių, o „Land Rover” – 2000-aisiais už 2,75 mlrd. JAV dolerių. Šių kompanijų įmonėse darbuojasi apie 16 tūkst. žmonių, daugiausia Didžiojoje Britanijoje. Kaip teigia ekspertai, šiuo metu automobilių gamyba Anglijoje išgyvena krizę, kuri susijusi daugiausia su aukštu nacionalinės valiutos kursu, didžiulėmis išlaidomis privalomoms ekologinėms programoms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.