Prekybos tinklai: A.Butkevičiaus pasiūlymas svarstytinas

Didieji Lietuvos prekybos tinklai teigiamai įvertino susisiekimo ministro Algirdo Butkevičiaus iniciatyvą saugumą keliuose padidinti parduodant šviesą atspindinčius prekių maišelius.
Tačiau, anot prekybininkų, prieš priimant tokį pasiūlymą reikia racionaliai viską apskaičiuoti ir įsitikinti naujovės efektyvumu.

„Oficialiai dar negavome pasiūlymo, tačiau sveikiname tokią ministro iniciatyvą jau vien dėl to, kad ji yra viena iš pirmųjų stabdant karą keliuose”, – BNS sakė prekybos tinklo „Rimi” atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

Pasak jos, bendrovė tikrai apsvarstys pasiūlytą naujovę ir įvertins jos galimybes.

Pasak „Rimi” atstovės, tam dar reikia atlikti nemažai skaičiavimų, kurie įrodytų šviesą atspindinčių prekių maišelių efektyvumą.

„Kaip žinome, daugiausiai avarijų įvyksta rajoniniuose keliuose, todėl būtina įvertinti, ar juose naujieji maišeliai būtų veiksmingi”, – sakė R.Juodkienė.

„Idėja tikrai svarstytina ir neatmestina, tačiau prieš tai reikėtų išspręsti tris svarbius klausimus”, – BNS sakė prekybos tinklo „Norfa” atstovas ryšiams su visuomene Darius Ryliškis.

Pasak jo, svarbiausias dalykas, kurį reikėtų ištirti, yra pirkėjų reakcija į tokius maišelius – esą neaišku, ar jie yra pasiryžę mokėti daugiau nei už įprastus maišelius.

Be to, anot „Norfos” atstovo, reikėtų svarstyti, ką daryti jau su pagamintais maišeliais, kuriuos taip pat būtina realizuoti, ir įsitikinti, ar šviesą atspindinčių maišelių gali pasiūlyti gamintojai.

Šiuo metu įprasti maišeliai „Norfos” tinkle kainuoja iki 1 lito. Neabejojama, kad šviesą atspindintys maišeliai kainuotų brangiau.

A.Butkevičius ketvirtadienį prekybos tinklams viešai pasiūlė prekių maišelius dažyti šviesą atspindinčiais dažais – esą tokiu atveju keliuose jie taptų atšvaitais.

Manoma, kad ant maišelių užtektų vos kelių šviesą atspindinčių detalių ar užrašų – nebūtinai visas maišelis turėtų spindėti.

Lietuvoje eismo įvykiuose pernai žuvo 739 žmonių, 2006-aisiais – 760.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.