Pakistanas pasiūlė atlygį už Bhutto įtariamųjų identifikavimą

Pakistanas trečiadienį pasiūlė atlygį už pagalbą identifikuojant du Benazir Bhutto (Benazir Buto) nužudymo įtariamuosius, kurie prieš pat buvusios premjerės nužudymą padarytoje nuotraukoje matomi stovintys minioje.
Didžiausiame Pakistano urdu kalba leidžiamame laikraštyje vyriausybė taip pat paskelbė nuotrauką su nutraukta galva, kuri buvo rasta po mirtininko susisprogdinimo per politinį mitingą prieš šešias dienas.

Pirmoje nuotraukoje matyti į objektyvą žiūrintis jaunas bebarzdis vyras, užsidėjęs akinius nuo saulės ir vilkintis tamsia liemene. Tiesiai už jo stovi kitas vyras, apsivyniojęs balta skara. Šie vyrai nuotraukoje apibrėžti raudonu apskritimu.

Ši fotografija buvo gauta iš vienos televizijos, parodžiusios ją šį savaitgalį. Televizija teigė, kad vyras su akiniais nuo saulės nukreipė šautuvą į B.Bhutto, o antrasis asmuo veikiausiai buvo savižudis sprogdintojas.

Antroje nuotraukoje, kuri trečiadienį buvo paskelbta laikraštyje „Jang”, matyti nutraukta švariai nusiskutusio vyro galva. Sprogimo banga mirtininkams dažnai nutraukia galvas.

„Šiam tragiškam incidentui ištirti reikia žmonių bendradarbiavimo ir skelbiama nusikaltėlių nuotrauka”, – laikraščio skelbime rašė vyriausybė.

Už bet kokią informaciją apie šiuos asmenis siūlomas 10 mln. rupijų (164 tūkst. dolerių, arba 377 tūkst. litų) atlygis.

„Informaciją suteikusio asmens tapatybė ir adresas bus laikomi paslaptyje”, – priduriama jame.

B.Bhutto nužudymas atsidūrė kontroversijos centre, kai vyriausybė pranešė, kad ji žuvo ne nuo šūvių ar šrapnelio, bet susitrenkusi galvą į savo automobilio liuką, kai nugriaudėjus sprogimui staiga traukėsi į vidų.

B.Bhutto padėjėjai tvirtino jos galvoje matę šautines žaizdas, o televizijos reportaže iš karto po šūvių ir kelios sekundės prieš sprogimą buvo matyti jos skara ir besiplaikstantys plaukai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.