Nužudytos Bhutto partija svarstys jos įpėdinio klausimą

Pakistano liaudies partijos (PLP), kuriai vadovavo prieš kelias dienas nužudyta Benazir Bhutto (Benazir Bhuto), vadovybė ketina svarstyti jos įpėdinio kandidatūrą ir sausį vyksiančių parlamento rinkimų klausimą, pranešė partijos pareigūnai.
Vėlionės B.Bhutto šeimos namuose Naudere vyksiančiame posėdyje bus išklausytas jos politinis testamentas, kuriame pasakyta, kas turi stoti į jos vietą.

Pasak korespondentų, vienas iš galimų pretendentų į PLP postą gali tapti velionės vyras Asifas Ali Zardari (Asifas Alis Zardaris).

Išvakarėse Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas) nurodė negailestingai slopinti riaušes, kilusias po B.Bhutto mirties.

Pasak prezidento, prieš neramumų iniciatorius „turi būti imamasi griežtų priemonių, kad žmonių saugumas būtų garantuotas”.

Mažiausiai 38 žmonės tapo riaušių, kilusių po ketvirtadienį Ravalpindyje vykusio mitingo, per kurį buvo nužudyta opozicijos lyderė, aukomis.

Kariuomenė buvo įvesta į kelis didelius miestus, kuriuose dvi dienas vyko riaušės ir siautėjo marodieriai. Nusiaubta šimtai parduotuvių, automobilių ir net rinkimų apylinkių, keliai ištuštėjo, verslas apmirė.

Susidarius tokiai padėčiai PLP, matyt, teko susimąstyti, ką veikti toliau ir kas jai vadovaus.

Partijos vadovaujantys veikėjai sekmadienį išklausys B.Bhutto testamentą, kurį perskaitys jos 19 metų sūnus Bilawalas (Bilavalas), taip pat laikomas galimu vėlionės motinos įpėdiniu. Spėjama, kad buvusi partijos vadovė bus nužymėjusi tolesnes partijos veiklos gaires.

Atkakliai kalbama jog B.Bhutto dokumente pageidavo, kad jos vyras Asifas Ali Zardari vadovautų opozicinei partijai. Bet gali būti, jog ši vieta numatyta jos pagrindiniam padėjėjui Makhdoomui Aminui Fahimui (Machdumui Aminui Fahimui),

A.A.Zardari vaidino reikšmingą vaidmenį abiejose žmonos administracijose praėjusio amžiaus devintąjį ir paskutinįjį dešimtmečiais.

Jis buvo paleistas į laisvę už užstatą 2004 metais, aštuonerius metus atsėdėjęs Pakistano kalėjime dėl jam pareikštų kaltinimų – nuo korupcijos iki žmogžudystės.

PLP taip pat turi spręsti, ar verta ginčyti sausio 8 dieną vyksiančių parlamento rinkimų teisėtumą esant tokiai nestabiliai padėčiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.