Žalgiriečiai tikisi žaisti halėje

Eurolygos administracija dar prieš kelis mėnesius „Žalgirį” įspėjo, kad, nepašalinus Kauno sporto halės trūkumų, čia nebus leista žaisti TOP-16 varžybų. Tokius reikalavimus dar sykį pakartojo ir gruodžio viduryje Kaune apsilankęs Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

Eurolygos reikalavimai – pagerinti halės apšvietimą ir palubėje sumontuoti informacinį kubą.

„Pirmiausia dar reikia į tas TOP-16 varžybas patekti. Bet nepuolame į paniką. Po susitikimų su Eurolygos vadovais miesto valdžia parodė geranoriškumą, jau skyrė lėšų būtiniems darbams. Aišku, viskas priklausys nuo to, kaip greitai bus įvykdytos visos pirkimų procedūros. Bet turime dar daugiau nei mėnesį ir esame nusiteikę optimistiškai”, – dienraščiui sakė „Žalgirio” viceprezidentas Gediminas Navikauskas.

Jis užtikrino, kad apie kėlimąsi į Vilniaus „Siemens” ar dar kitą areną kol kas negalvojama.

Skyrė milijoną

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro, kuriam priklauso halė, direktorius Vytautas Snarskis patvirtino, kad procesai pajudėjo iš mirties taško.

„Apšvietimo projektas buvo parengtas dar praėjusį balandį, o kitų metų biudžete savivaldybė, mano žiniomis, jau skyrė tam 1 milijoną litų. O pačius darbus galima atlikti per kelis mėnesius”, – pasakojo V.Snarskis.

Informacinio kubo įrengimas gali užtrukti ilgiau. Mat tik po Naujųjų bus paskelbtas konkursas, kuriame bus išrinkti halės konstrukcijų vertintojai. Jie įvertins, kokio dydžio kubą galima sumontuoti arenoje, ir tik po to bus skelbiamas paties kubo įsigijimo konkursas.

„Daugiausia laiko, kaip ir visada tokiais atvejais, užima įstatymų numatytos procedūros. Todėl negalėčiau tiksliai pasakyti terminų, bet manau, kad kitam sezonui viskas tikrai bus parengta”, – pažymėjo V.Snarskis.

Įtikina tik faktai

„Žalgirio” viceprezidentas G.Navi­kauskas mano, kad Eurolyga nesigriebs radikalių priemonių darbams vėluojant.

Kaip pavyzdį pašnekovas nurodė Sopoto „Prokom Trefl”. Lenkijos klubui buvo leista laikinai žaisti treniruočių arenoje, nes Gdansko „Olivia” arenoje aptikti kritiniai konstrukcijų pažeidimai.

„Mums svarbiausia, kad Eurolygai galėtume pateikti konkrečius faktus, jog darbai vyksta ir trūkumai bus pašalinti. Manome, kad tada Eurolyga į situaciją pažiūrėtų atlaidžiau ir konstruktyviau”, – reziumavo G.Navikauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.