2008 metais Medvedevą pasirengę remti daugiau Rusijos gyventojų nei Putiną 2004-aisiais

Dmitrijų Medvedevą remia jau 8 proc. daugiau žmonių nei balsavo už Vladimirą Putiną per rinkimus 2004 metais.
Jeigu rinkimai vyktų šį sekmadienį, už partijos „Vieningoji Rusija” kandidatą, Rusijos vyriausybės pirmininko pirmąjį pavaduotoją balsuotų 79 proc. respondentų.

Tokius duomenis gavo L.Levados analitinis centras, rašo ketvirtadienį laikraštis „Vedomosti”. Taigi D.Medvedevą dabar pasiryžę remti kur kas daugiau piliečių nei V.Putiną 2004 metais – tada už prezidentą balsavo 71,31 proc.

Gruodžio viduryje per tokią pat apklausą už D.Medvedevą ketino balsuoti tik 35 procentai. Tačiau kai prezidentas gruodžio 10 dieną viešai parėmė jo kandidatūrą, įgaliojimų perėmėjo šalininkų ėmė sparčiai daugėti.

Už ultranacionalistinę Rusijos liberalų demokratų partijos (RLDP) ir kairuoliškos Rusijos Federacijos komunistų partijos (RFKP) pirmininkus Vladimirą Žirinovskį ir Genadijų Ziuganovą pasirengę balsuoti tik po 9 proc., o už buvusį premjerą Michailą Kasjanovą – 2 procentai. Apklausa vyko gruodžio 21-25 dienomis, joje dalyvavo 1 600 Rusijos piliečių. Galima paklaida – ne daugiau kaip 3 procentai.

Rusijoje informacija išplinta per maždaug dvi savaites, po kurių jau galima nagrinėti įvykį, sakė Rusijos viešosios nuomonės tyrimo centro generalinis direktorius Valerijus Fiodorovas: per šį laiką ir susiformavo nuostata balsuoti už kandidatą, kurį remia V.Putinas.

Atsiliepė prasidėjusi rinkėjų agitacija ir tai, kad nėra realių varžovų, aiškina centro mokslinis darbuotojas Denisas Volkovas: V.Žirinovskis ir G.Ziuganovas turi didelį neigiamą bagažą, o opozicija neiškėlė vieno bendro kandidato.

Pasak Politikos konjunktūros centro prezidento Konstantino Simonovo, gauti 79 proc. nerealu, todėl, jo nuomone, D.Medvedevas pakartos V.Putino rezultatą.

K.Simonovas pridūrė, kad kol kas tai – V.Putino paramos D.Medvedevui išdava ir kad rinkėjai balsuos už darnų dvejetą – V.Putiną ir D.Medvedevą.

Savo ruožtu V.Fiodorovas pažymėjo,m kad D.Medvedevo populiarumas priklausys nuo kitų kandidatų aktyvumo: jeigu jis liks toks pat, koks buvo per Dūmos kampaniją, parama D.Medvedevui iki kovo 2 dienos dar labiau padidės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.