Seimas išlaidauja limuzinams

Prieš Kalėdas už kelis šimtus tūkstančių litų buvo nupirkti iki šiol nuomoti keturi BMW limuzinai, skirti Seimo pirmininkui ir jo pavaduotojams.
Šių automobilių nuoma ir įvairūs mokesčiai per kelerius nuomos metus mokesčių mokėtojams atsiėjo dar keletą šimtų tūkstančių litų. Nors parlamento kanceliarija dabar moka vadinamąją likutinę vertę, už tris 2004 metų ir vieną 2005 metų limuziną reikia pakloti 88,9, 83,3, 72,3 ir 83,3 tūkst. litų, rašo „Lietuvos rytas”.

Seimo vicekancleris Gedeminas Aleksoms „Lietuvos rytą” tikino, kad prieš minėtą sandorį valdininkai ilgai ir rimtai suko galvą.

„Bet automobilius mes turėjome nupirkti. Juk tik vieno jų rida – daugiau nei 100 tūkst. kilometrų. Kiti net 20 tūkst. nenuvažiavę. Jų rinkos kaina kelis kartus didesnė už likutinę vertę. Kodėl mums juos atiduoti, kad kas nors juos pardavęs gautų papildomus kelis šimtus tūkstančių?” – retoriškai klausė valdininkas.

Daugiausia nuvažiavusiu limuzinu naudojosi Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas ir jo pirmtakas Artūras Paulauskas.

Kiti automobiliai buvo skirti aukštiems užsienio svečiams vežioti, bet dažniausiai stovėjo garaže. Pasak G.Aleksonio, Seimo vicepirmininkai šiomis mašinomis taip pat naudojosi retokai.

Seimo kanceliarija limuzinus nuomojosi iš bendrovės „Autoūkis”, priklausančios Vyriausybei. Ši savo ruožtu juos buvo įsigijusi iš privačių tiekėjų. Dar prieš perkant limuzinus parlamento vadovams panašiai buvo įsigytas „Mercedes-Benz” autobusas. Tai vyko irgi painiai – iš pradžių kanceliarija grąžino nuomotą autobusą lizingo bendrovei, o po kelių savaičių jį nusipirko.

„Mes ieškojome geresnių pasiūlymų ir kainų, tačiau pamatėme, kad geresnių variantų nėra, todėl teko pasirinkti senąjį”, – paaiškino Seimo vicekancleris.

Be minėtų limuzinų, Seimas dar turi keliolika žemesnės klasės BMW automobilių, kuriuos taip pat įsigijo prieš kelerius metus. Mašinų parką planuota dar labiau pagausinti kitais metais.

„Naujų automobilių įsigijimas buvo įrašytas kanceliarijos plėtros strategijoje, bet tam nebuvo skirta pinigų, todėl šių planų kol kas tenka atsisakyti. Tačiau 2009 metais planuojame skelbti konkursą pirkti mikroautobusus, kurie vežiotų iš oro uosto užsienio svečių delegacijas”, – dėstė G.Aleksonis.

Kai Seime sprogo tarnybinių privilegijų skandalas, buvo siūloma arba visai naikinti Vyriausybei ir Seimui priklausančius autoūkius, arba juos sujungti į vieną įmonę. Tačiau šie siūlymai taip ir liko neišgirsti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Seimas išlaidauja limuzinams"

  1. Jeronimas

    Valdantiesiems milijonų netrūksta.Apskričių viršininkai už pabaliavojimus premijuojami – viršnorminis darbas.Sovietinės algelės paliktos mokytojams,policininkams ir didžiai daliai mielų socdemų rinkėjų.3e

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.